Barnehagelærer Laura Diaz del Castillo og barna på avdeling Corazón i Hola barnehage.
Barnehagelærer Laura Diaz del Castillo og barna på avdeling Corazón i Hola barnehage.

Sterk økning i søkertall: Flere vil bli barnehagelærer

Mens færre søker seg til grunnskolelærerutdanningene, vil flere bli barnehagelærer.

Publisert Sist oppdatert

3.589 søkere har satt barnehagelærer på førsteplass foran vårens opptak til høyere utdanning. Det er en økning på 7,8 prosent (259 søkere), viser tall fra Samordna Opptak

Dette er de høyeste søkertallene til barnehagelærerstudiet siden 2012, da 3.721 hadde satt dette studiet på førsteplass.

De 3.589 søkerne kjemper nå om 2.604 studieplasser. Det betyr at det er 1,4 søker per studieplass.

Til sammenligning, så opplever begge grunnskolelærerutdanningsløpene en nedgang i antall søkere sammenlignet med for ett år siden. For grunnskolelærer 1.-7. er nedgangen 3,6 prosent, mens for 5.-10. er nedgangen 5,5 prosent.

Les også: Sammen i kampen for flere pedagoger

Les også: Krever mer bemanning - lar kommunene bestemme prisen

I en pressemelding skriver Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) i Trondheim at denne skolen har de høyeste søkertallene på ni år.

Økningen der er på hele 13,33 prosent i antall førsteprioritetssøkere sammenlignet med i fjor.

Antall mannlige søkere til DMMH har hatt en svak økning fra fjorårets 20 prosent til årets 21,9 prosent. På landsbasis er antallet mannlige søkere 19,8 prosent. Det er relativt stabilt sammenlignet med de siste årene.

Økningen ved DMMH er ujevnt fordelt på de ulike studiemodellene. Deltidsutdanningen har økt med 42,2 prosent fra i fjor, mens på heltid er tallene relativt uendret, (+ 1,6 prosent).

  • Ved Høgskolen i Oslo og Akershus er det 20 prosent flere førstevalgsøkere som søker seg til heltidsstudiet i barnehagelærerutdanning  sammenliknet med i fjor. Samlet sett har barnehagelærerutdanningen (heltid og deltid) ved HiOA en økning på 10 prosent sammenliknet med fjor.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

Powered by Labrador CMS