I Begrunnelsen fra juryen heter det at: Eidesåsen barnehage viser tydelig at de tar barns medvirkning på alvor og er et flott eksempel på hvordan man med dyktige pedagoger kan la barnas interesse styre prosessen med et godt resultat!
I Begrunnelsen fra juryen heter det at: Eidesåsen barnehage viser tydelig at de tar barns medvirkning på alvor og er et flott eksempel på hvordan man med dyktige pedagoger kan la barnas interesse styre prosessen med et godt resultat!

Digital barnehagepris til Eidesåsen barnehage

Eidesåsen barnehage i Odda vant Digital barnehagepris 2016 for sin helt egne animasjonsfilm.

Publisert Sist oppdatert

Med edderkopp-prosjektet «Eddi Peddi» har Eidesåsen barnehage i Odda kommune jobbet over lang tid med å kombinere naturfaglig tema med barnas interesse for edderkopper.

– Eidesåsen barnehage har vist at digitale hjelpemidler åpner for nye muligheter til å arbeide med temaer innenfor rammeplanen på en måte som både engasjerer barna, de ansatte og foreldre, sier Trond Ingebretsen, direktør i Senter for IKT i utdanningen i en pressemelding

{}

Det var for dette prosjektet at barnehagen vant Digital barnehagepris for 2016.

Eidesåsen barnehage har siden oppstarten i 1991 hatt fokus på lek og læring ved å ta i bruk naturen. Samtidig som rammeplanen og alle de andre fagområdene blir jobba med ønsker de å gi plass til barnas innspill og interesser.

– Jeg er glad for at mine kolleger har tatt denne utfordringen, det å lage animasjonsfilm var nytt for mange i barnehagen. Denne metoden å bruke IKT på i læringen til barna, blir en måte vi vil jobbe mer med framover. De ansatte er undrende og lekende, sammen med ungene, og takhøyden er stor for å prøve og «feile», sier styrer Wenche Jordal.

Barnehagen har utnyttet digitale verktøy som bilder og animasjonsfilm som måte å presentere temaet på. Prosessen med å lage en animasjonsfilm om edderkoppen har vært spennende, og både ansatte og barna har vært involvert.

Her kan du se animasjonasfilmen «Eddi Peddi».

Senteret fikk inn ti bidrag som ble vurdert og bedømt av en jury. Vinneren ble vurdert ut i fra følgende kriterier:

  • God dokumentasjon av prosessen og målsetningene satt for prosjektet må være vedlagt.
  • Barna er medvirkende og produsenter i prosjektet.
  • Har et bevisst og balansert forhold til bruk av de digitale verktøyene, herunder at barnas personvern er godt ivaretatt.
  • Prosjektet må være forankret i et eller flere fagområder fra Rammeplanen for barnehagen.
  • Prosjektet som vises frem og søkes for må være fullført. Uferdige prosjekt vil ikke bli vurdert.

Om Digital barnehagepris 2016:

Senter for IKT i utdanningen er et nasjonalt senter direkte underlagt Kunnskapsdepartementet og jobber med ulike tjenester, prosjekter og ressurser som skal øke kvaliteten i utdanningen og gi bedre læringsutbytte og læringsstrategier for våre barn i barnehagen, elever i grunnopplæringen og studenter i lærer- og barnehageutdanningen. I arbeidet med å nå denne målsetningen utlyste de den digitale barnehageprisen for første gang i 2015. Den digitale barnehageprisen deles ut for god pedagogisk digital praksis i barnehagen.

Vinnerne av den første digitale barnehageprisen, var Kleppe friluftsbarnehage i Klepp kommune.

Powered by Labrador CMS