NÅ tar de pause: Fra venstre Anne Green Nilsen fra Fagforbundet, Trond Ellefsen fra Delta og Terje Skyvuldstad fra Utdanningsforbundet i forhandlinger med administrerende direktør Anne Lindboe og forhandlingsleder Espen Rokkan fra PBL.

Tar pause i forhandlingene om ny tariffavtale

Etter to dager med forhandlinger er partene i PBL-oppgjøret enige om å ta en pause.

Publisert

Tirsdag formiddag startet forhandlingene for om lag 27.500 ansatte i 1.750 private barnehager, mellom PBL (Private barnehagers landsforbund) og Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta.

Målet var å - i løpet av to dager med forhandlinger - komme til enighet om lønn, pensjon og øvrige bestemmelser i hoved- og hovedtariffavtalen for PBL-området. 

Tidlig onsdag kveld ble partene enige om å ta en pause i forhandlingene. De setter seg ved forhandlingsbordet igjen mandag 10. september.

- Vi har hatt konstruktive, men svært krevende forhandlinger med organisasjonene. Vi er enige om at vi trenger mer tid og har derfor avtalt å møtes igjen om to uker, sier PBLs administrerende direktør Anne Lindboe til pbl.no.

Terje Skyvulstad er nestleder i Utdanningsforbundet og forhandlingsleder for PBL-området i forbundet. Han gir overfor utdanningsforbundet.no uttrykk for at han har som mål å komme til enighet med PBL, men legger til at mye avhenger av om partene blir enige om lønn og en god og varig pensjonsløsning.

- PBL er opptatt av kvalitet i barnehagen. Disse ambisjonene må gjenspeiles i lønnsnivået til våre medlemmer som jobber i PBL-barnehagene, sier Skyvulstad til utdanningsforbundet.no.

Powered by Labrador CMS