Jørn-Tommy Schjelderup (PBL), Terje Skyvulstad (Utdanningsforbundet), Trond Ellefsen (Delta) og Anne Green Nilsen (Fagforbundet) møttes til forhandlinger 30. august, men disse ble brutt etter få timer.

Dato for mekling er satt

Det er nå satt dato for meklingen i tariffoppgjøret mellom PBL (Private Barnehagers Landsforbund) og arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 14. oktober møtes partene hos Riksmekleren, med håp om å komme til enighet om ny hovedavtale og hovedtariffavtale, skriver PBL på sine nettsider.

Da de sist møttes i Bodø 30. august ble det brudd etter få timer. Fagforeningene brøt forhandlingene da det var for stor avstand mellom krav og tilbud til at det syntes realistisk med en enighet.

Det var på pensjon at forhandlingene strandet.

Arbeidstakersiden har pekt på intensjoner knyttet til temaet i tidligere forhandlingsprotokoller. PBL har hevdet at politiske beslutninger har fjernet den økonomiske bærekraften i sektoren, og gjort det umulig å møte alle motpartens krav.

Her kan du se Fagforbundet, Utadanningsforbundet og Delta sine krav.

Og her er PBLs respons.

14. oktober møtes de altså igjen på Riksmeklerens kontor. Det er satt av én dag til meklingen.

Kommer man ikke til enighet, blir det streik i private barnehager i PBL-området, skriver Utdanningsforbundet på sine nettsider. Nærmere 1.750 private barnehager i Norge med rundt 30.000 ansatte er medlem i PBL.

Powered by Labrador CMS