Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen på Barnehage 2016 sammen med representanter fra Espira.
Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen på Barnehage 2016 sammen med representanter fra Espira.

Espira-barnehagene får Delta-avtale

Fagforeningen Delta og barnehageselskapet Espira-gruppen har inngått samarbeidsavtale.

Publisert Sist oppdatert

Espira har i dag 95 barnehager med 9.000 barn og 2.500 ansatte.

– Vi er svært glade for at vi har blitt enig med Delta om en særavtale i bedriften. Delta er en sterk arbeidstakerorganisasjon som er opptatt av sine medlemmer, men også at bedriftene som medlemmene jobber i, skal ha forutsigbare rammevilkår, sier Jens Schei Hansen, kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira.

– Hva innebærer denne avtalen for Espira?

– At vi også får formalisert partssamarbeidet med Delta og at de får velge en hovedtillitsvalgt. Fra før har vi slike avtaler med Utdanningsforbundet og Fagforbundet, sier Hansen og legger til at Espiras mål med avtalen er å etablere et godt og konstruktivt partsforhold med Delta, også på konsernnivå.

Også Delta er fornøyd med samarbeidet.

– Våre medlemmer har etterspurt dette. Jeg ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid med Espira, som er en stor, viktig og seriøs aktør innen barnehagedrift i Norge. Delta er opptatt av at offentlig og privat sektor på hver sin måte bidrar til bærekraftig samfunnsøkonomi og levedyktige lokalsamfunn, sier Trond Ellefsen, 2. nestleder i Delta, i en pressemelding.

Særavtalen mellom Delta og Espira innebærer blant annet at det velges en hovedtillitsvalgt for Delta. Espira er medlem av PBL og særavtalen bygger på tariffavtalen som er inngått mellom partene.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS