Illustrasjonsfoto: Getty Images
Illustrasjonsfoto: Getty Images

Danmark: Foreldre tar ferie, men holder barna i barnehagen

Mer enn halvparten av de spurte barnehagene oppgir at de har barn som ikke har ferie om sommeren, viser en dansk spørreundersøkelse.

Publisert

- Viktig at barn har fri og tilbringer flere dager med familien, mener Børnehuset Hoppeloppen i Tranbjerg, ifølge amtsavisen.dk.

Ifølge en spørreundersøkelse utført av Danmarks Radio er det ingen selvfølge at alle barn i barnehage har ekstra fri om sommeren. 705 av 1.377 spurte barnehager oppgir at de har barn som ikke har sommerferie.

I rundspørringen oppgir over halvparten av barnehagene at en av årsakene til at barna ikke har fri i sommerukene, er at foreldrene jobber gjennom hele sommeren.

Men - hver tredje barnehage opplever også at foreldre gjerne vil ha fri alene og derfor leverer barna i barnehagen når de selv har ferie.

Inge-Marie S. Kristensen, som er pedagogisk leder i Børnehuset Hoppeloppen, sier til amtsavisen.dk at det er viktig for barna å ha ferie for å tilbringe mer tid med familien. Men hun peker også på at behovet varierer med hvilke familieforhold det enkelte barnet kommer fra.

- Er man barn i en familie hvor det ikke er det store overskudd, er det kanskje ikke det beste for barnet å ha tre ukers ferie, sier Kristensen.

Powered by Labrador CMS