Morten R. Horn gir seg som leder i Norlandia Kløvermarka barnehage i Brønnøysund, og blir ny leder for Rootsfestivalen fra høsten av.
Morten R. Horn gir seg som leder i Norlandia Kløvermarka barnehage i Brønnøysund, og blir ny leder for Rootsfestivalen fra høsten av.

Gir seg som barnehagestyrer - blir festivalsjef i stedet

Fra høsten av sier daglig leder Morten R. Horn takk for seg i Norlandia Kløvermarka barnehage i Brønnøysund - og går til ny jobb som festivalsjef for Rootsfestivalen i hjembyen.

Publisert

– Jeg forlater en super barnehage med gode ansatte, flotte barn og foreldre og er ydmyk i forhold til det arbeidet jeg nå skal ta over. Rootsfestivalen og Stiftelsen Kulturkompagniet har gjort en fantastisk jobb i alle år. Det er derfor en veldreven organisasjon med dyktige folk jeg gleder meg til å jobbe for, sier Horn til Brønnøysunds Avis

Han har vært tilknyttet barnehagen siden 2006; de siste seks årene som styrer. 

– Jeg skal jobbe her fram til jeg begynner i ny jobb til høsten. Det viktige nå blir å få på plass en dyktig leder i Kløvermarka, sier han. 

– Hva tar du med deg fra din nåværende jobb inn i rollen som leder for en festival? 

– Jeg er vant til å jobbe systematisk for å forbedre kvaliteten, og vant til å behandle folk. Både barna, foreldrene og de andre ansatte. Nå er jo Rootsfestivalen en stor ting for mange, men samtidig ser jeg ikke noen viktigere jobb enn å drive en god barnehage, sier den påtroppende festivalsjefen til barnehage.no. 

Bakgrunn fra kulturfeltet

Som musiker med lang fartstid i bandet Publiners, og festivalgjenger, er han godt kjent med festivalen fra utsiden. Når sommerens Rootsfestival går av stabelen 17.-20. juli er han på plass for å lære seg festivalen fra innsiden. 

– Festivalen har blitt en utrolig viktig institusjon på Helgeland. Den er viktig både for næringsliv og lokalbefolkning, så det er viktig både beholde den og videreutvikle den. Men enn så lenge vet jeg alt for lite om å lede en festival, så det blir en bratt læringskurve. 

Morten Horn har også lang fartstid fra bandet Publiners.
Morten Horn har også lang fartstid fra bandet Publiners.

Horn har også lang fartstid innen kulturfeltet, som tidligere lærer i kulturskolen og distriktsmusiker. 

– Men dette var ikke en stilling jeg søkte på. Jeg har allerede en flott jobb i en veldig god og veldrevet barnehage. Det er også noe av bakgrunnen for at jeg kjente på at det er greit å bytte jobb. Barnehagen har også svært engasjerte foreldre som står på pfor barnehagen. I dag er alle invitert til sommerfest, så da blir det grilling og aktiviteter. Samtidig skal vi markere at førskoleungene snart begynner på skolen - det er alltid litt emosjonelt, sier han. 

Laveste tilskudd i landet

Barnehage.no har tidligere skrevet flere artikler om utfordringene knyttet til barnehagedrift i kommunen. Lav bemanning i de kommunale barnehagene har ført til at kommunen per i dag ligger aller nederst på lista over hvor mye de private barnehagene får i tilskudd. 

– Det er utfordrende å drive privat barnehage i Brønnøy for tida, men det er ikke derfor jeg bytter jobb. Vi har godt belegg og god støtte fra eierne våre, så det har ingen direkte sammenheng. Den største utfordringen - som alle barnehagene deler - er at det er for lite barn i kommunen akurat nå, sier Horn, som anslår at Kløvermarka har redusert barnetallet med rundt 14 store barn de siste tre årene. Samtidig er kommunale Flaggstanghaugen barnehage nylig vedtatt nedlagt fra høsten av. 

– De private barnehagene vil merke at det er lave tilskudd ut neste år. Men vi er heldige som er en del av en større enhet, både faglig, kompetansemessig og øknomisk, sier Horn. 

Stort engasjement

Han blir den eneste fast ansatte i Kulturkompagniet, som har stått bak festivalen siden 2004. Rootsfestivalen har blitt arrangert hvert år siden 2001, og har i år navn som Audrey Horne, Timbuktu & Damn, Sondre Justad, Highasakite og BigBang på plakaten. 

– Engasjementet rundt festivalen i lokalmiljøet er avgjørende. Det er ikke en kommersiell festival, men organisert som en stiftelse, men den er likevel blitt så stor at de trenger noen som kan lede den. Likevel; det er mange flere i organisasjonen, og friuvillige, så dette er ikke noe one man show, avslutter Morten Horn. 

Powered by Labrador CMS