Brekkåsen barnehage gikk seirende ut av mix-klassen.
Brekkåsen barnehage gikk seirende ut av mix-klassen.

Her er vinnerne av årets fotball-NM for barnehageansatte

Brekkåsen Idrettsbarnehage tok hjem pokalen i mix-klassen, mens Lillehammer barnehage gikk seirende ut av dameklassen.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag i forrige uke gikk Faaberg MyKid Barnehage-NM av stabelen på Fåberg i Lillehammer kommune.  For tredje år på rad var barnehageansatte fra hele landet samlet for å kjempe om den gjeve tittelen.

Til sammen 17 lag og 240 spillere kjempet om seieren i mix- og dameklassen.

Deltok for første gang

I mix-klassen var det Brekkåsen Idrettsbarnehage fra Gimse som tok med seg vandrepokalen hjem. Barnehagen slo Baklia Stall & Gårdsbarnehage fra Østre Gausdal 3-1 i finalen.

– Det var utrolig artig å bli norgesmestre. Vi hadde gledet oss lenge til turneringen. Dette var første gangen vi deltok, forteller styrer Hjørvard Bjørnbeth i Brekkåsen Idrettsbarnehage.

Han skryter av arrangementet og anbefaler andre barnehager å melde seg på neste år.

– Noen tenker kanskje at de ikke er gode nok til å spille fotball, men alle er gode nok til å være med. Det er artig å møte andre spillere. Vi blir kjent med nye folk og kanskje greier vi også å skape samarbeid og bekjentskaper som kan gagne barnehage-Norge ellers også. Det har mye mer verdi enn bare idretten, sier Bjørnbeth.

– Kommer dere til å være med også neste år?

– Vi har allerede planer om å dra, så lenge vi har nok spillere da, svarer styreren muntert.

Egen dameklasse

For første gang hadde barnehage-NM i fotball også en egen dameklasse. Vinnerne ble Lillehammer barnehage. De slo Einehaugen barnehage fra Årdalstangen 4-1 i finalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– God stemning

Det var styrer i Lundgaardsløkka barnehage, Jennie Furulund, som for tre år siden fikk ideen om å arrangere et uhøytidelig norgesmesterskap i fotball for barnehageansatte i folkehelsas navn. Hun er strålende fornøyd med årets arrangement.

– Vi var litt uheldige med været, men det la ingen demper på humøret. Folk var blide og stemning var god, forteller hun.

– Folk heiet på hverandre og hadde med både trompeter, trommer og plakater. Vi deler også ut en begeistringspris­ – en vandrepokal – og den gikk i år til Vingar barnehage. De hadde laget plakater og hadde med seg sin egen heiagjeng.

Lørdag kveld var 170 deltakere samlet til bankett, opplyser Furulund.

Håper på flere lag neste år

Syv fylker var representert i årets turnering. Nå håper Furulund på enda flere lag neste år.

– Dette var tredje gang Faaberg Fotball arrangerte turneringen og den blir bare større og større. Vi har allerede fått spørsmål om neste år, forteller Furulund og opplyser at fotball-NM for barnehageansatte 2018 arrangeres 1.-3. juni.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS