Undersøker flere hypoteser etter barnehagebrann

Kongsvik barnehage i Tjeldsund kommune brant ned til grunnen 2. juledag.

Publisert

Troms politidistrikt meldte om brannen på Twitter like før klokken fem om morgenen 2. juledag. Kort tid etter kom beskjeden om at bygget ikke lot seg berge, og at brannvesenet foretok en kontrollert nedbrenning.

25 barn berørt

Kongsvik barnehage er en kommunal barnehage med 25 barn. Disse ble ivaretatt hjemme i julen.

– Vi er i sjokk og sorg. Det var en fantastisk fin barnehage som vi har brukt år på å tilrettelegge godt for barna i, sa Linn-Eva Sæter til Harstad Tidende (krever innlogging) et par dager etter brannen.

Hun er blant foreldrene som har påtatt seg ansvar for å koordinere innsamlingen av leker og utstyr til midlertidig barnehage, og forteller at mange har tatt kontakt med ønske om å bidra.

Inn i kulturhuset

Ifølge lokalpressen ligger det nå an til at Kongsvik kulturhus blir midlertidig løsning når barnehagehverdagen skal fortsette i 2023.

Brannårsak er ikke kjent. Overfor iHarstad (krever innlogging), henstiller politistasjonssjef Frank M. Sletten i Harstad at alle tenker seg om i sin omtale av brannårsak inntil etterforskningen er ferdig:

– Brannen kan ha sin bakgrunn i tekniske feil, det være seg feil på elektrisk anlegg. Brannen kan også være et resultat av et uhell, eller brannen kan være påtent. Vi kan ikke konkludere med noe i dag, men alle hypotesene må undersøkes.

Powered by Labrador CMS