Forfatter Anette Kørra Lekve sammen med «Nils Nisse» og «Ella Ekorn».

Juleeventyr i 24 deler

Forfatter og barnehagelærer, Anette Kørra Lekve, har laget en julefortelling inndelt i 24 kapitler, ett for hver dag i advent.

Publisert Sist oppdatert

Nissen Nils er stolt av rødfargen som pryder nissedrakten hans. Men en dag forsvinner fargen sporløst. Hva gjør han da? Jo, sammen med Ella Ekorn legger Nils ut på en dristig og farefull ferd for å finne igjen det røde.

På veien møter de mange nye venner, blant andre en sprell levende snømann, en dukke i et rosa dukkehus og en appelsin som er livredd for nellikspiker. Alle de nye vennene vil gjerne låne bort litt av fargen sin til Nils Nisse, men ingen av dem vet hvor rødfargen hans har tatt veien. Kommer Nils noen gang til å finne igjen rødfargen sin?

Dette er spenningsmomentet i boka «Nils Nisse og rødfargen som forsvant» av forfatterdebutant Anette Kørra Lekve.

Startet i barnehagen

Historien om nissen Nils ble til allerede for ti år siden. Lekve var nyutdannet barnehagelærer og var på jakt etter en god historie hun kunne fortelle til barna i adventstiden.

– Jeg fant ikke det jeg lette etter, så jeg bestemte meg for å lage en slik julefortelling for barnehagebarna selv. Ungene syntes det var veldig stas og morsomt, forteller Lekve, som også er utdannet spesialpedagog.

Etter å ha fortalt historien om Nils Nisse til barnehagebarna i flere år, ble Lekve oppfordret til å sende fortellingen sin inn til ulike forlag for å prøve å få den utgitt. Forlaget Publica bok likte det de så, og plutselig var det som startet som en muntlig julefortelling i en barnehage blitt til bok.

– Viktig å ta barns fantasi på alvor

«Nils Nisse og rødfargen som forsvant» består av 24 kapitler, ett for hver dag i advent. Boka er illustrert av Ann Elisabeth Hagen, og ifølge Lekve egner den seg best for barn i alderen fire år og oppover.

– Målet med boka er at barna skal kose seg. Det skal være fantasi og glede. Mange bøker som utgis i dag har veldig dype budskap. Det har ikke min bok og det er noe av hensikten med boka, sier Lekve.

– Å ta barns fantasi på alvor er viktig. De skal få ha et sted der de kan drømme seg bort. Derfor mener jeg at det ikke alltid trenger å handle om veldig alvorlige ting. I hvert fall ikke i julen, da synes jeg det bare skal være glede og fantasi, fortsetter forfatteren.

Følg barnehage.no på Facebook og barnehage.no.

Spent på mottagelsen

Lekve håper at fortellingen om Nils Nisse og hans ferd for å finne igjen rødfargen til nissedrakten sin, vil slå godt an i barnehagen.

– Jeg håper barna synes handlingen er spennende og morsom og gleder meg til å få tilbakemeldinger om hvordan boka blir mottatt, sier den ferske forfatteren.

– Et viktig spørsmål til slutt: Finner Nils rødfargen sin?

– Leserne holdes på pinebenken lenge, men det går nok bra til slutt, røper Lekve.

Powered by Labrador CMS