Maskinisten friluftsbarnehage i Bodø har vært drevet som enkeltstående barnehage siden 2004. Nå selger gründerne virksomheten til Læringsverkstedet.
Maskinisten friluftsbarnehage i Bodø har vært drevet som enkeltstående barnehage siden 2004. Nå selger gründerne virksomheten til Læringsverkstedet.

Gir seg etter «13 fantastiske, utfordrende, lærerike og ikke minst givende år»

Lill Tove Furre og Hanne Mette Kristiansen Vindvik har solgt Maskinisten friluftsbarnehage i Bodø. De legger ikke skjul på at det både økonomisk og jobbmessig har vært krevende å drive som en liten enkeltstående barnehage.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan ikke snakke på vegne av andre barnehager enn vår egen. Men det er heftig å skulle drive barnehage når det er så marginalt, sier daglig leder Lill Tove Furre.

Fra 14. august vil de 25 barna som tilhører Maskinisten friluftsbarnehage AS i stedet komme til Læringsverkstedet Saltvern, avdeling Maskinisten friluftsbarnehage. Salgskontrakten med Læringsverkstedet er nylig underskrevet. Men prosessen har pågått en god stund.

– Barnehagen vil stå sterkere økonomisk ved å gå inn i et fellesskap. Men når det er sagt, har det vært veldig godt å være enkeltstående, sier Lill Tove Furre.

En motvekt til beskyttelses-samfunnet

Eierne slapp nyheten på Facebook tirsdag kveld. I en melding skriver eierne blant annet at de gir seg etter 13 fantastiske, utfordrende, lærerike og ikke minst givende år.

«Å ha fått muligheten til å bygge opp Maskinisten Friluftsbarnehage har vært en drøm som har gått i oppfyllelse for oss begge. Da vi startet barnehagen, hadde vi et klart mål med det vi gjorde; vi ønsket å starte en helsefremmende barnehage, hvor barna skulle få et godt og naturlig forhold til naturen. Vi ønsket at barna skulle få mulighet til å håndtere utfordringer og bruke kroppene sine i et variert leke -og læringsmiljø. Vi ønsket å gi barna massevis av førstehåndsopplevelser. Vi ønsket å være ei motvekt til "beskyttelses-samfunnet", hvor barn i større og større grad blir fratatt disse mulighetene, og ikke får prøve seg på den svært viktige risikoleken.

Vi har i disse 13 årene fått jobbe i ei personalgruppe hvor vi sammen systematisk har arbeidet mot å nå disse målene. Det har vært en sann fryd!

Samtidig har ansvaret med å eie og drive en barnehage vært stort og til tider tungt. Å få økonomien til å gå rundt i en såpass liten enkeltstående barnehage har ikke vært lett, og vi har drevet marginalt i alle år.

Vi har stor tro på at det vil bli en styrke for barnehagen å tre inn i fellesskapet hos Læringsverkstedet. Det har vært viktig for oss å få videreført konseptet vårt, og det vil det bli med Læringsverkstedet som eiere. Alle ansatte beholder jobbene sine og alle barna beholder plassene sine. Maskinisten Friluftsbarnehage skal fortsette med å gi god kvalitet, og bruke det fantastiske nærmiljøet vårt i det daglige arbeidet,» skriver eierne.

Sterkere i et fellesskap

Lill Tove Furre sier til barnehage.no at de har vært veldig åpne på Facebook for å unngå spekulasjoner om hvorfor de gir seg.

I tillegg til belastningen med marginal økonomi, peker hun på at de administrative oppgavene har vært krevende og gitt henne og Vindvik mindre tid enn ønskelig til å jobbe med det de brenner for.

– Hva gjør dere selv nå?

– Det er vi veldig spente på. Vi hopper uten sikkerhetsnett. Ingen av oss har fått ny jobb ennå, sier Furre.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS