Onsdag denne uken var over 200 barnehagebarn samlet i akebakken i Kniplia skianlegg i Gjerdrum.
Onsdag denne uken var over 200 barnehagebarn samlet i akebakken i Kniplia skianlegg i Gjerdrum.

Samlet 15 barnehager i akebakken: – Vennskap dannes på tvers av barnehagene

For tredje år på rad arrangerte Espira Brådalsfjellet i Gjerdrum vinteraktivitetsdag for over 200 barnehagebarn. Se bildeserie nederst i saken!

Publisert

Onsdag var så mye som 205 skolestartere og 40 voksne fra 15 barnehager samlet i Kniplia skianlegg for å ake og stå på ski.

– Det er ny rekord, sier Jane Laache, styrer i Espira Brådalsfjellet.

Barnehagebarna fra Gjerdrum i Akershus fikk besøk av skolestartere fra Espira-barnehager i Oslo, Nittedal, Rælingen og Lillestrøm.

– Barna får treffe hverandre på tvers av barnehagene, stifte nye bekjentskap og bli kjent med nye steder i nærmiljøet, sier styreren.

– I tillegg får alle barna møte gode og utfordrende bevegelsesmiljøer utendørs. Ikke alle har muligheten til å kunne gå på ski og ake i sitt nærområde i barnehagen. Aktivitetsnivå har betydning for fysisk og psykisk helse, og er et viktig satsningsområde for mange barnehager, sier Laache.

Hun kaller arrangementet for «vinterens vakreste eventyr».

– Med en slik aktivitetsdag bidrar barnehagen med varierte og utfordrende bevegelsesmiljøer, sanseopplevelser og kroppslig lek ute slik at barna videreutvikler motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper. Og til at barna kan få oppleve å vurdere og mestre risikofylt lek gjennom kroppslige utfordringer.

– Barna elsker det, sier Laache, og forteller at dagen var fylt med masse latter og energi.

Powered by Labrador CMS