Byrådsleder Roger Valhammer ønsket Linn Katrin Pilskog velkommen som ny byråd onsdag 2. februar.
Byrådsleder Roger Valhammer ønsket Linn Katrin Pilskog velkommen som ny byråd onsdag 2. februar.

Tvinnereim går av - hun er ny barnehagebyråd i Bergen

Endre Tvinnereim går av som byråd for barnehage. skole og idrett i Bergen. Han erstattes av Linn Katrin Pilskog (Ap).

Publisert Sist oppdatert

I går ble det kjent at Tvinnereim går av - etter to år som byråd og ti år i bergenspolitikken. Han går tilbake til å jobbe med fagfeltet klima og miljø, som førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen.

– Det har vært en stor glede å jobbe for å gjøre Bergen til en bedre by for barn og unge. Jeg ønsker å takke alle ansatte i barnehager og skoler, som har gjort en ekstra innsats for barn og unge i en krevende tid. Jeg ønsker også å takke idretten og frivilligheten som gjør Bergen til en attraktiv og levende by, sier Tvinnereim i en pressemelding fra kommunen.

I dag ble Linn Katrin Pilskog (Ap) konstituert som ny byråd for barnehage, skole og idrett. Hun har vært medlem av bystyret siden 2011. Fra 2015 til 2019 var hun AU-medlem, og fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i komite for barnehage, skole og idrett. Siden 2019 har hun jobbet som politisk rådgiver for byrådet, først for byråd for arbeid, sosial og bolig Lubna Jaffery, og deretter for byrådsleder Roger Valhammer. Hun har også vært byråd for arbeid, sosial og bolig i en periode.

Ifølge Bergensavisen går Tvinnereim av etter en periode preget av støy og kritikk: Blant annet i etterdønningene av Vigilo-saken som førte til at hans forgjenger Linn Engø trakk seg, og kritikk fra Statsforvalteren for kommunens manglende kontroll med ordningen der elever får hjemmeundervisning, ifølge avisen.

– Han har vært byråd i en veldig krevende tid, og jeg mener han har gjort en god jobb. Men det har vært krevende tid i både i skolen og idretten. Han ønsker å gå tilbake til universitetet. Han opplever å ha fått til mye, men ønsker ikke å være med til neste valg, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap) til ba.no.

Powered by Labrador CMS