Regjeringen har åpnet for at kommunene kan gå bort fra gult nivå i grunnskolen og barnehagene, men avgjørelsene om hvor i trafikklysmodellen de skal plassere seg, skal tas lokalt.
Regjeringen har åpnet for at kommunene kan gå bort fra gult nivå i grunnskolen og barnehagene, men avgjørelsene om hvor i trafikklysmodellen de skal plassere seg, skal tas lokalt.

Oslo holder på gult nivå – Bergen går til grønt

Trondheim bestemte seg fredag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Bergen kommune letter nå på tiltakene for barn og unge, og innfører grønt nivå for barnehager, skoler og SFO.

– I dag har vi drøftet tiltaksnivået i skolene og barnehagene med de ansatte og mottatt deres innspill. Vi har mottatt en klar faglig anbefaling fra smittevernoverlegen om å gå over til grønt nivå. I tillegg ligger antallet smittede i Bergen nå under landsgjennomsnittet, og den lokale smittesituasjonen tilsier ikke at vi har behov for strengere tiltak enn landet for øvrig, sier Endre Tvinnereim (Ap), byråd for barnehage, skole og idrett, ifølge VG.

I Oslo fortsetter barnehagene og grunnskolen med gult nivå, mens de videregående skolene og voksenopplæringen kan gå over til grønt nivå fra mandag 17. januar.

Det opplyser byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap i en e-post til Avisa Oslo (krever innlogging).

– Vi vil bruke neste uke på å se på helheten av konsekvensene i de nye nasjonale anbefalingene og smittesituasjonen i Oslo og vil deretter foreta nye vurderinger av tiltaksnivå i grunnskoler og barnehage, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) i en uttalelse gjengitt av flere medier.

I Trondheim skal avgjørelsen tas på et ekstraordinært formannskapsmøte med start klokken 15 fredag, men i innstillingen fra administrasjonen legges det opp til gult nivå ennå en stund, fordi man foreløpig ikke er sikre på om man har et tilstrekkelig antall hurtigtester tilgjengelig:

«Inntil dette er avklart og videre smittevernoppfølging er justert i henhold til nye regler og anbefalinger, beholdes gult nivå i skolen. Dette innebærer sannsynligvis gult nivå ut neste uke», heter det i saksframlegget.

OPPDATERING: Innstillingen fra kommunedirektøren ble enstemmig vedtatt fredag ettermiddag, og dermed blir det foreløpig fortsatt gult nivå i Trondheim.

Under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen torsdag, ble det klart at trafikklysmodellen beholdes i barnehager og skoler, men at det forskriftsfestede nasjonale gule og røde tiltaksnivået som ble innført før jul oppheves fra og med natt til lørdag.

Les mer her: Dette er endringene som berører barnehagene

Powered by Labrador CMS