Eventus-teamet. Eier Kjetil Tuvin Hopen, utviklingssjef Monica og administrerende direktør Thomas Hopland.
Eventus-teamet. Eier Kjetil Tuvin Hopen, utviklingssjef Monica og administrerende direktør Thomas Hopland.

Raus lidenskap

– Vi vil heller være gode enn store, sier eieren av Norges ferskeste – og foreløpig minste - barnehagekonsern.

Publisert Sist oppdatert

Da to av Bergens mest erfarne barnehageledere fant ut at hva de kunne utrette sammen, var det starten på en ny barnehageæra i bydelene Fana og Ytrebygda. Eventus barnehage ble født 8. november i fjor og er per i dag Norges minste og ferskeste barnehagekonsert. Og sannsynligvis med et par av landets blideste ledere.

Styreleder og eier Kjetil Tuvin Hopen smiler fornøyd. Han er en erfaren barnehageeier og startet sin første barnehage i 2006. I fjor var tiden moden til å vokse inn i et konsern.

– Ønsket var å skape et godt barnehagetilbud i bergensområdet med en kjede barnehager som alle driver etter samme verdier og prinsipper, sier Hopen, som har erfaring i både å kjøpe eksisterende barnehager og bygge nye.

Og mottoet for konsernet?

– Gode opplevelser – et grunnlag for fremtiden. Verdiene er raushet, profesjonalitet og lidenskap, sier Hopen.

– Og hva ligger i dette?

– Opplevelser, utfordringer, uteliv, likestilling og kosthold. For å nevne noe. Blant annet har vi to minibusser per barnehage og en båt slik at vi lett kommer oss ut. Gode opplevelser i naturen betyr mye. Og veldedighet.

Men det skal vi snakke om senere.

– Alle skal med!

– Nå ønsker vi å vokse og bygge ut barnehagetilbudet. Men ikke for fort, presiserer administrerende direktør Thomas Hopland.

Nøysomhet er et nøkkelord. For Eventus er det viktigere å være gode enn store. Eventus skal ikke være større enn at alle voksne og barn er ivaretatt.

– Vi vil ha med oss alle! sier Hopland med ettertrykk.

Så langt er det mellom 80 og 90 ansatte i det ferske konsernet. I overkant 40 av dem er pedagoger. Og er det noe de to barnehagelederne har lært, er det at barn trenger fornøyde voksne for å ha det bra og vokse.

– Hvordan får man det?

– Blant annet ved å dra nytte av hverandre faglig. Allerede nå ser vi at de ansatte bruker hverandres kompetanse på tvers av barnehagene. Vi arrangerer også gitarkurs for de ansatte og har bedriftsidrett, sier Hopland.

– Og en populær konsernleilighet i Spania, skyter Hopen inn.

Voksenomsorgen er det altså ingenting i veien med i Eventus. Og ledelsen har ingen problemer med at ryktet går. Så lenge det er godt.

– Ja, da er vi glade! Det er viktig for oss å være tro mot våre verdier og ligge i forkant. Vi ønsker ikke å kaste oss på den siste trenden, men jobbe jevnt og trutt for stabile og gode forhold, sier Hopen.

– Stabile, men ikke stillestående! skyter Hopland inn.

Og der kommer veldedigheten feiende inn sammen med pedagogikk- og utviklingssjef Monica Westrebø Basberg, som i aller høyeste grad tar konsernets verdier på alvor. 

Lokal veldedighet

– Da jeg fikk frie tøyler, begynte jeg å se på muligheter for veldedighet i nærmiljøet, sier Basberg.

Det viste seg at asylmottaket på Nesttun mer enn gjerne ville ta i mot gaver fra rundt 350 barn.

– Foreldrene var positive og barna ga til og med bort noen av de fineste lekene sine og la mye omtanke i dette. De var så rause! sier Basberg.

For barna var det givende å se hvor gavene gikk, i stedet for å samle inn penger til et prosjekt i et annet land. Det ble tidlig bestemt at det å gi tilbake skal være en årlig tradisjon i Eventus.

For seks år gamle Daniel og femåringen Elle, satte innsamlingen gode spor.

– Jeg ga klær fordi vi ville være snille og jeg hadde klær som ikke passet lengre, sier Daniel.

Elle nikker samtykkende. Også hun husker godt hva hun og mamma valgte ut.

– Det var mest mamma som ordnet, selv om jeg var med. Med det føltes bra, smiler femåringen.

– For oss handler det om å gi tilbake. Og nå som vi er et konsern, har vi en unik mulighet til det. Det handler om verdier og hva vi ønsker å stå for, liten som stor. Vår filosofi skal ikke bare være fine ord, men bety noe konkret, sier Basberg og peker på ordskyen som henger på veggen på pauserommet i Midtun barnehage der de tre verdiene er fargerikt omkranset av begreper som understreker hva Eventus sin daglige drift egentlig handler om: Respekt, omsorg, positivitet, inkluderende, gode opplevelser, aktivitet og felles mål. For å nevne noe.

Det må da kalles en grei start. 

Fakta:

Eventus Barnehage består foreløpig av Tiriltoppen barnehage, Kvernslåtten barnehage, Eventyrdalen barnehage Nesttun og Midtun barnehage. 

Powered by Labrador CMS