Styrer Ragnhild Short i Espira Ulsetskogen barnehage mener de ansattes tilstedeværelse for barna gir gode relasjoner. Og det legger foreldrene merke til.
Styrer Ragnhild Short i Espira Ulsetskogen barnehage mener de ansattes tilstedeværelse for barna gir gode relasjoner. Og det legger foreldrene merke til.

De topper søkerlistene i Bergen – Ragnhild mener oppskriften er enkel

Publisert Sist oppdatert

3088 søkte om barnehageplass i Bergen ved hovedopptaket 1. mars.

Espira Ulsetskogen barnehage var den som aller flest foreldre hadde satt opp på førsteplass. 44 har satt denne barnehagen øverst i valget blant Bergens totalt 171 private og 73 kommunale barnehager.

–  Jeg gleder meg til å fortelle det til de ansatte. Det er jobben de gjør som er årsaken til de gode tallene, sa styrer Ragnhild Short til Bergensavisen (BA) onsdag.

Ryktet går

Overfor barnehage.no forklarer hun at søkingen til barnehagen har økt jevnt de siste tre-fire årene. Og mener den viktigste suksessfaktoren rett og slett er å være tilstede for barna i hverdagen.

– Foreldre er mer og mer bevisste på hva de velger. Jeg tror de legger merke til at de voksne i barnehagen har gode relasjoner til deres barn. Og så går ryktet hvis de er fornøyde, sier Ragnhild Short til barnehage.no.

Senest torsdag morgen kom hun i prat med en mor som hadde lest i BA om at Espira Ulsetskogen topper søkerlista.

–  Hun sa at «vi sier til alle vi kjenner at vi er fornøyde», sier Ragnhild Short.

Gode åpningstider

Ulsetskogen er en stor barnehage med 280 barn fordelt på 14 avdelinger.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

Styrer Ragnhild Short sier at barnehagen jobber veldig mye med språk. Det er høyt prioritert å være tett opp mot barna i leken. Og det jobbes mye med vennskap.

– I tillegg har vi gode åpningstider i og med at vi åpner 06.30 og ikke stenger før 17.30. Særlig for håndverkere og folk som jobber i helsevesenet er det positivt at vi åpner så tidlig, sier Short og understreker at de som leverer tidlig også henter tidlig.

– Det er ingen unger som er her hele åpningstiden, påpeker hun.

Egne kokker

Enda en suksessfaktor er at barnehagen har egne kokker. Det gir ekstra kvalitet på måltidene, og har også ifølge styreren en annen effekt:

– Det innebærer at de ansatte kan ha fokus på å være sammen med barna på avdelingene i stedet for å stå på kjøkkenet og lage mat.

Fra høsten er det plass til 47 nye barn. Til BA sier Ragnhild Short at hun gleder seg over at alle under tre år som har Ulsetskogen på førsteplass, kommer inn.

Ifølge en pressemelding fra Bergen kommune, har 81,93 prosent av søkerne satt en barnehage i sin egen bydel på førsteplass ved årets hovedopptak.

Topp 10 populære barnehager i Bergen:

  1. Espira Ulsetskogen barnehage (privat) 44
  2. Årstad brannstasjon barnehage (kommunal) 39
  3. Åsane gårds- og friluftsbarnehage (privat) 38
  4. Espira Rå barnehage (privat) 37
  5. Solbakken barnehage (kommunal) 33
  6. Solheimslien barnehage (kommunal) 33
  7. Marineholmen barnehage (privat) 30
  8. Gullstølbotn barnehage (kommunal) 29
  9. Valheim barnehage (kommunal) 29
  10. Kidsa Ladegården (privat) 28

(Tallene er antall førsteprioriteringer til barnehageopptaket 2017. Kilde: BA)

Powered by Labrador CMS