Flere pedagoger og mer plantid gir færre hender ute sammen med barna. Nå vurderer barnehagene i Levanger hvordan de skal møte utfordringene. Illustrasjonsfoto: Getty Images
Flere pedagoger og mer plantid gir færre hender ute sammen med barna. Nå vurderer barnehagene i Levanger hvordan de skal møte utfordringene. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Mindre tid med barna - vurderer å kutte i åpningstidene

Flere pedagoger gir mer plantid. Nå vurderer barnehagene i Levanger hvordan de skal sikre god bemanning gjennom hele åpningstiden.

Publisert

Ett av forslagene som kom opp på et styrermøte for alle kommunale og private barnehager i kommunen nylig, var å kutte åpningstidene i alle kommunale og private barnehagene til ni timer.

–Vi ønsker å starte en prosess med dette nå, og vil ha en diskusjon med foreldre og politikere om hva de ønsker barnehagen skal være. Vi er jo i et konkurransemarked, så ideen er at alle barnehagene går sammen og sier ni timer, sier enhetsleder for barnehage i Levanger kommune, Kari Olafsen Aunet, til Innherred.

Nye pedagoger erstatter assistenter

Avisa skriver at barnehagene i kommunen allerede oppfyller den nylig vedtatte bemanningsnormen, men at det må ansettes en rekke barnehagelærere for å oppfylle den skjerpede pedagognormen som trer i kraft 1. august.

Barnehage.no har tidligere skrevet at Regjeringens finansiering av pedagognormen forutsetter at nyansatte barnehagelærere skal erstatte assistenter og ikke komme på toppen av den eksisterende bemanningen.

For hver ekstra pedagog som blir ansatt, vil det dermed bli fire timer hver uke som denne har plantid og ikke er sammen med barna.

–I en stor barnehage så utgjør dette ganske mange timer med planlegging. Vi skal ha fem pedagoger på Frol og da er det 20 timer i uka som går med til det. Jeg tror det vil bli vanskeligere å gjennomføre turer for eksempel og frykter det blir dårligere kvalitet på utetiden, sier Marte Løvli i Frol barnehage til Innherred.

- Vi har vært for flinke

Barnehagestyrere i Levanger gir uttrykk for at det burde fulgt ekstra penger med til å dekke opp ekstra plantid.

Ettersom Levanger kommune allerede oppfyller bemanningsnormen, vil den heller ikke få noen andel av de 100 millioner kronene som høsten 2018 vil bli bevilget som en overgangsordning i forbindelse med bemanningsnormen.

–Vi har vært litt for flinke, så de belønner de som har gjort en dårlig jobb, sier enhetsleder barnehage i Levanger kommune, Kari Olafsen Aunet til Innherred.

Powered by Labrador CMS