Brønnøy er blant kommunene som har utfordringer med å innfri den varslede bemanningsnormen. Foto: Brønnøy kommune
Brønnøy er blant kommunene som har utfordringer med å innfri den varslede bemanningsnormen. Foto: Brønnøy kommune

Kuttet i barnehage for å komme ut av Robek – nå må de bemanne opp igjen

Brønnøy må bruke millioner av kroner på å få bemanningen tilbake på 2015-nivå, når kommunen skal innfri den varslede bemanningsnormen.

Publisert

Kommunen sparer 5,5 millioner kroner på drift av egne barnehager og 4 millioner kroner på tilskudd til private barnehager etter et vedtak fra 2015 om kutte i bemanningen i barnehagene.

Nå forbereder Brønnøy seg på å bemanne opp barnehagesektoren igjen, skriver Brønnøysunds Avis.

Vedtok 7 barn per voksen

Fram til 2015 hadde Brønnøy den bemanningstettheten som regjeringen foreslår skal være lovpålagt fra 1. august i år.

Men da kommunen høsten 2015 skulle spare penger for å komme seg ut av Robek-lista, var barnehagesektoren ett av områdene som fikk mindre penger å rutte med.

Vedtaket fra kommunestyret innebar at forholdet mellom voksne og barn skulle være 1-4 blant de minste og 1-7 blant de største barna. Nedbemanningen fikk virkning fra august 2016.

- Effektiv drift

Økonomisjefen i kommunen har advart politikerne om at det kan koste opptil 9,5 millioner kroner i året å innfri de nye kravene til bemanning i barnehagene. Rådmann Pål Trælvik i Brønnøy tror ikke det skal koste fullt så mye.

Rådmannen sier til Brønnøysunds Avis at det jobbes på spreng for å være i stand til å møte de nye kravene til bemanning, men samtidig også for å finne en driftsmåte som er mest mulig effektiv.

Han peker på hvordan barnegruppene kan settes sammen for å utnytte stillingene best mulig. Og:

- Det åpnes i forslaget også for at man kan redusere bemanningen i begynnelsen og slutten av åpningstiden, og her er det også mulig å ta grep som sikrer en mer effektiv drift, sier Trælvik til Brønnøysunds Avis.

Powered by Labrador CMS