Mangler 14 fulltidsansatte, og greier ikke skaffe nok vikarer

– Har vært nødt til å spørre om ungene kan bli hentet tidligere.

Publisert

– Vi har en enorm mangel på vikarer i barnehagene. Vi gjør alt vi kan komme på for å skaffe nok folk, men likevel er det ikke nok, sier Eva Johanne Johnsen, til Sør-Varanger Avis (krever abonnement).

Hun er enhetsleder for barnehager i Sør-Varanger kommune.

Det er færre som melder seg som tilkallingsvikarer nå enn tidligere, ifølge Johnsen, som ser det i sammenheng med et betydelig fall i ledighetstallene for Sør-Varanger.

Også for faste ansatte er behovet stort. For øyeblikket er det lyst ut 14 hundreprosentstillinger fordelt på seks av de ti barnehagene som drives i kommunens regi.

I alt er det tolv barnehager i kommunen, som har et folketall på om lag 10.000.

Det er tre hovedgrunner til at det mangler folk i barnehagene, skriver Sør-Varanger Avis: Faste ansatte som tar utdanning/videreutdanning og har permisjon, sykefravær og vakante stillinger.

– Det blir en ond sirkel, for eksempel med sykefraværet. Det blir større trøkk på dem som er igjen på jobb, og dermed øker sjansen for enda mer sykefravær, sier Johnsen til avisa.

Om konsekvensene, sier hun blant annet:

– Vi har samfunnskritiske jobber og vi ønsker ikke å stenge avdelinger eller barnehager, men vi har vært nødt til å spørre om ungene kan bli hentet tidligere. Det igjen går ut over arbeidslivet i kommunen, men vi er også nødt til å tenke sikkerhet og forsvarlig drift.

Powered by Labrador CMS