Skjermdump fra videoen med Gnist-barna som synger. Lenger ned i artikkelen kan du se den i sin helhet.
Skjermdump fra videoen med Gnist-barna som synger. Lenger ned i artikkelen kan du se den i sin helhet.

Her synger barna sammen med Spellemann-vinneren

De eldste barna i sju Gnist-barnehager i Ålesund fikk et uforglemmelig avslutningsår i barnehagen. I denne videoen kan du se noe av det de foretok seg.

Publisert

Prosjektet Rockeringen ga barna et år fylt av musikkopplevelser og mestring. Barna fikk oppleve gleden av samspill, komponering, innspilling av sin egen singel sammen med tidligere Spellemann-vinner Robert Post - og konsert med fullt band foran full sal med 650 søsken, foreldre og foresatte. 

– Vi vet at musikk er en døråpner inn til menneskehjertet og med musikk skal vi bygge felleskap samtidig som det enkelte barn kjenner på trygghet og glede, sa prosjektleder Heidi Pedersen da barnehage.no skrev om Rockeringen i april i år

Prosjektet startet med workshop i barnehagene i fjor høst, i samarbeid mellom Gnist-barnehagenes egen musikkpedagog Siv Vang og artisten Robert Post. Gjennom hele prosjektet har de lagt vekt på rytme, fellesskap og kroppsbeherskelse.

Videoen under er det Gnist Barnehager selv som har produsert:

At musikk har vært viktig for akkurat disse barnehagene, er ikke nytt: Gjennom de siste årene har Gnist-koret blitt et fenomen, og noe barna har kunnet se fram til å være en del av året før de skal begynne på skolen. 

–De siste årene har vi hatt kulturhuset i Ålesund som arena for konserter, men dette er første året vi samarbeider med andre aktører, og at barna har fått være med på plateinnspilling, sa markeds- og informasjonssjef Børre Andreassen i Gnist-barnehagene til barnehage.no i april.

Powered by Labrador CMS