Ada Sofie Austegard, leder i Stine Sofies Stiftelse.
Ada Sofie Austegard, leder i Stine Sofies Stiftelse.

Ada Sofie Austegard kan bli Årets Ladejarl

Det er klart for prisen Årets Ladejarl og i år er blant annet Ada Sofie Austegard nominert.

Publisert Sist oppdatert

For femte år på rad gir Reitangruppen ut verdiprisen «Årets Ladejarl». De topp ti nominerte utpeker seg som verdibaserte ledere som gjennom sitt personlige engasjement gjør mer enn de må.

– Da jeg fylte 60 år ble det bestemt at Reitangruppen hvert år skulle løfte frem mennesker med brennende engasjement og sterke verdier som utgjør en forskjell. Å feire min egen bursdag sammen med mennesker som har mot til å utøve verdibasert ledelse til gode for samfunnet vårt betyr utrolig mye for meg og alle oss i Reitangruppen, sier Odd Reitan i en pressemelding.

Noen enkeltmennesker motvirker likegyldighet og tar i et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter.

Årets Ladejarl-prisen skiller seg ut ved at den gis til et enkeltmenneske, ikke til en organisasjon eller prosjekt. Alle kan nominere kandidater, og hvert år nomineres det mange hundre mennesker til verdiprisen.

Årets topp ti-liste har tre meget sterke gjengangere som har vært nominert til Årets Ladejarl i flere år. Både Marit Sanner, Johann Olav Koss og Ada Sofie Austegard er år etter år vurdert som verdige kandidater med sine resultater innenfor verdibasert arbeid.

2016 toppkandidater (tilfeldig rekkefølge):

  • Marit Sanner

Gründer og daglig leder for Forandringsfabrikken og grunnlegger av BarnevernsProffene. Jobber for å løfte frem barn og unges innflytelse og egne erfaringer med barnevern, og dermed skape grunnlag for positiv endring innen både psykisk helsevern, barnevern, skoler og andre institusjoner.

  • Johann Olav Koss

Grunnlegger, president og CEO i Right To Play – en internasjonal humanitær organisasjon med bevisst bruk av fysisk aktivitet og lek for å oppnå fredsmål. Koss har gjennom de siste 20 årene mottatt utallige priser for sin innsats for en sunnere og tryggere verden gjennom idrett og lek, og bedrer barn og unges hverdag i verdens mest vanskeligstilte områder.

  • Ada Sofie Austegard

Stifter og leder for Stine Sofies Stiftelse, som i mai 2016 åpnet Stine Sofie Senteret – et nasjonalt senter for mestring og livsglede for voldsutsatte barn. Stiftelsen er i dag en viktig bidragsyter for å styrke barn og pårørendes rettssikkerhet og driver blant annet utstrakt foredragsvirksomhet for å belyse det samfunnsproblemet vold mot barn er. Har fått Kongens fortjenestemedalje i gull, gitt ut bok og fått en rekke priser for sine verdibaserte resultater.

De øvrige nominerte og prisen kan du lese mer om her.

Juryen består av Lars G. Norheim, Solfrid Flateby, Marvin Wiseth, Kristin Krohn Devold, Atle Vårvik og Odd Reitan.  De vurderer nå årets topp ti og velger hvem som fortjener heder og ære samt to millioner kroner den 11. september.

Årets Ladejarl 2016 blir kåret på Lade Gaard i Trondheim den 11. september klokken 11.00.

Powered by Labrador CMS