Truet og sjikanerte styrer i barnehage – ilagt besøksforbud

En far er ilagt tre måneders besøksforbud mot styreren av barnehagen hvor mannens datter går.

Publisert Sist oppdatert

«Hun ødelegger familien, og hun har ikke peiling på hva hun driver med», og «Jeg skal ikke gi meg før den dama er sparka», skal mannen blant annet ha sagt til lederen av det lokale idrettslaget, som også barnehagestyreren har verv i.

Det er Haugesunds Avis som skriver dette.

Meldte bekymring til barnevernet

Bakgrunnen for det betente forholdet er at mannen er under etterforskning av politiet, og hans datter er plassert i beredskapshjem, etter at styreren i barnehagen meldte fra til barnevernet om utsagn som barnet skal ha kommet med.

Mannen selv innrømmet i retten at han har gitt uttrykk for at han ville bruke alle midler og hele sitt nettverk for å få barnehagestyreren fjernet fra stillingen sin.

«Han er så aggressivt innstilt mot barnehagestyreren at det foreligger en reell fare for at han uten forbud vil kontakte henne,» refererer Haugesunds avis fra Haugaland tingretts beslutning.

Plikt til å melde ifra

Retten understreker også at styrer i en barnehage har en generell plikt, i kraft av sin stilling, til å videreformidle opplysninger som gir grunn til mistanke om at barn utsettes for omsorgssvikt, overgrep eller lignende.

 

Powered by Labrador CMS