Stavanger.
Stavanger.

Foreslår å legge ned fem barnehager - foreldre mobiliserer til kamp

205 barnehageplasser i fem barnehager i Stavanger kan bli nedlagt fra høsten 2018.

Publisert Sist oppdatert

Befolkningsprognoser viser en betydelig nedgang i barnetallene i Stavanger neste år, skriver Stavanger Aftenblad.

Nå foreslår rådmannen å legge ned følgende barnehager:

Bamsefaret barnehage avdeling Ulsberget og Djupåmyrå (ca 90 plasser), Mariamarka barnehage avdeling Soria Moria (ca 45 plasser), samt Triade barnehage, avdeling Veden (ca 30 plasser).

I tillegg kommer avvikling av cirka 40 plasser i Kvitodden barnehage i Hundvåg bydel som oppvekststyret vedtok i januar 2017.

– Nødvendig med tilpasninger

– Forus-området har størst overskudd av barnehageplasser. Tasta og Hundvåg har også noe overdekning, mens sentrumsnære områder på Storhaug og Våland har for få plasser. For å oppnå en bedre balanse og kunne prioritere flere barnehageplasser i de områdene som trengs, er det nødvendig med tilpasninger ved å avvikle plasser der det er for mange.

Det sier barnehagesjef Monica Buvig Stenseth til Stavanger Aftenblad.

Kommunen kan kun redusere plasser i barnehager kommunen har styringsrett over. Private barnehager blir ikke berørt av neddimensjonering samme måte som de kommunale barnehagene. Private barnehager i områder med overkapasitet kan likevel ha mindre etterspørsel og bli nødt til å justere barnetallet etter det, skriver Stavanger kommune på sine nettsider.

Foreldre mobiliserer

FAU i Bamsefaret barnehage mobiliserer nå til kamp for å berge sin barnehage.

– Vi kommer til å kjempe for barnehagen vår. Vi har gode argumenter, sier Nina Berg, leder for FAU til Stavanger Aftenblad.

– Barna våre er trygge her. Både på personalet, huset og uteområdet, sier nestleder i FAU, Trine Forus Jakobsen, før hun legger til:

– Uteområdet består også av naturlig terreng som er bra for barnas utvikling. De blir motorisk sterke av å leke i fjellet her.

Barnehagesjefen lover at ingen skal stå uten barnehageplass. Overfor kommunens nettside forsikrer hun også om at de ansatte skal bli ivaretatt. Målet er å tilby alle overtallige nye jobber innen barnehageområdet.

Saken skal opp til behandling i kommunalstyret for oppvekst 1. november.

Powered by Labrador CMS