Anne Lindboe blir ny administrerende direktør i PBL. Mandag besøkte hun store og små i Lillevolden barnehage i Bodø. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Lover å kjempe videre for sine hjertesaker også som PBL-direktør

Avtroppende barneombud Anne Lindboe gleder seg til å kunne kjempe videre for barns oppvekstvilkår i sin nye jobb.

Publisert

Da Anne Lindboe (46) møtte pressen etter at det ble kjent at hun blir ny toppsjef i PBL, gjorde hun det klart at det engasjementet hun har stått for som barneombud kommer til å leve videre i den nye jobben.

- Det som gjør at jeg virkelig har lyst til å ta fatt på denne jobben, er at barnehage er jo den aller viktigste arenaen for gode oppvekstvilkår for barn. Det har jeg sett i min periode som barneombud, hvor viktig det er at barn har det godt og trygt i barnehagen, sier Anne Lindboe til barnehage.no.

Vold, overgrep og medvirkning

Hun peker på at barnehagene skal ha god kvalitet, god bemanning og pedagogisk innhold. I tillegg kommer hun ikke bort fra sine hjertesaker - å jobbe mot vold og overgrep og bidra til barns medvirkning.

Mandag formiddag ble det kjent at barneombud Anne Lindboe overtar jobben som administrerende direktør etter Arild M. Olsen, som har hatt stillingen siden 1997.

Hun ser på jobben i PBL som en stor mulighet til å bidra til at barnehagene skal bli så gode, trygge og inkluderende som mulig for barna.

- Eierne ønsker best mulig for barna

- Men hvordan blir overgangen fra å jobbe kun for barnets beste til nå også å skulle ivareta interessene til eierene av barnehagene?

- Jeg tenker at det er egentlig ikke så stor forskjell, for jeg tror at eierne ønsker det samme som det jeg ønsket da jeg var barneombud, at deres barnehager skal være så gode som mulig for de barna som er der. Jeg tenker at når man engasjerer seg og driver med barnehage, så er man genuint opptatt av at barnehagen skal være så bra som mulig for barna, sier Lindboe.

Hun peker også på at det er viktig at det private næringslivet engasjerer seg i gode oppvekstvilkår for barn.

- Det kan ikke bare være bare staten eller det sivile samfunn som sørger for at barn har det bra og at vi respekterer barns rettigheter. Det er en oppgave som det private har og som jeg gleder meg til å ta fatt på fra den siden.

Powered by Labrador CMS