Julie Remen Midtgarden (H) er byråd for utdanning i Oslo.
Utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) ønsker private drivere av ni planlagte barnehager i Oslo.

Ønsker private drivere til ni planlagte Oslo-barnehager

Før påske møtte utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) flere private aktører for å lodde interessen for å drive nye barnehager i Oslo. 

Publisert

Interessen er der, forteller Midtgarden til Nettavisen, etter å ha møtt flere av de private aktørene for å høre om de er interessert i å kjøpe eller drive noen av de kommende barnehagene i byen. 

I 2016 innførte det rødgrønne byrådet forbud mot etablering av private barnehager i Oslo. Noe av det første det nye politiske styret gjorde i fjor høst, var å fjerne forbudet. Nå forhandler Oslo kommune med utbyggere om ni planlagte barnehager. Ønsket er at private selskaper skal kjempe om å få drive de kommende barnehagene, sier Midtgarden ifølge avisen. 

– Det er ikke noe konkret vurdering ved de prosjektene som tilsier at det er riktigere at de er privat drevet, men vi mener prinsipielt at en kombinasjon av private og kommunale er riktig. Og så er vi opptatt å åpne for private etter det har vært et etableringsforbud i åtte år. 

Utspillet får tidligere byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), til å reagere: 

– Barnehage er velferd fullfinansiert av det offentlige og foreldrebetaling. Når fellesskapet betaler, er det fornuftig om barnehageeiendommene også eies av kommunen heller enn at vi subsidierer oppbygging av private eiendomsformuer, sier hun til Nettavisen.

Aktuelle prosjekter

  • Frysjaveien 40 i bydel Nordre Aker. Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er Stor-Oslo Eiendom.
  • Sinsenveien 45-49 i bydel Grünerløkka. Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er Selvaag Bolig.
  • Gladengveien 5-7 i bydel Gamle Oslo. Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er Selmer Eiendom.
  • Malerhaugveien 28 i bydel Gamle Oslo. Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er Neptune Properties.
  • Sinsenveien 51-53 i bydel Grünerløkka. Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er Skanska Eiendomsutvikling.
  • Ulvenveien 90-92 i bydel Bjerke. Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er Obos.
  • Rostockgata 136-192 (tidl. Sørengkaia 1). Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er Oslo S Utvikling.
  • Karlhaugveien 22 i bydel Stovner. Status: Pågående dialog/forhandlinger mellom kommunen og utbygger, som er JM Norge.
  • Økernveien 94 i bydel Grünerløkka. Status: Forhandlinger ikke påstartet mellom kommunen og utbygger.

Kilde: Nettavisen

Powered by Labrador CMS