– Vi trenger at ansatte får tilbud om tredje dose så raskt som mulig og jeg oppfordrer de som er klare nå til å ta kontakt med kommunen for å få time, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

En av fire ansatte i skoler og barnehager har fått tredje dose

Om lag 17.000 flere oppfriskningsdoser er satt på en uke for disse yrkesgruppene.

Publisert Sist oppdatert

Det er så langt satt 67.000 oppfriskningsdoser til ansatte i skoler og barnehager.

Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding onsdag.

Det er om lag 17.000 flere enn det som ble meldt for en uke siden.

25 prosent av ansatte i skoler og barnehager har nå fått tredje vaksinedose, mot 11,5 prosent for to uker siden og 20 prosent for en uke siden, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

En større andel

– Blant de over 45 år har nå 42 prosent fått tredje dose, og mange flere vil få vaksinen i ukene som kommer. Det lover godt. Vi trenger at ansatte får tilbud om tredje dose så raskt som mulig og jeg oppfordrer de som er klare nå til å ta kontakt med kommunen for å få time, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

Regjeringen har som kjent besluttet at ansatte i skoler og barnehager skal prioriteres for tredje vaksinedose.

I aldersgruppen mellom 45 og 70 år ligger andelen i disse yrkesgruppene som har fått tredje vaksinedose om lag sju prosent høyere enn i tilsvarende aldersgruppe hos befolkningen generelt.

Blant ansatte mellom 18 og 44 år har 12 prosent fått vaksinen, mot 9 prosent av befolkningen generelt i denne aldersgruppen, framgår det i pressemeldingen.

Her er de konkrete tallene for nevnte yrkesgrupper.

Snart to av tre

Selv om FHIs anbefaling om at det skal gå minst 20 uker mellom dose to og oppfriskningsdosen begrenser hvor raskt vaksineringen kan gjennomføres, vil i løpet av neste uke to av tre fullvaksinerte ansatte enten ha fått oppfriskningsdose eller være klare for vaksinasjon, opplyser departementet.

Alle ansatte med tre vaksinedoser får unntak fra karantenereglene så lenge det er mer enn en uke siden de tok siste dose.

– Jeg vil oppfordre alle ansatte til å ta tredje dose så raskt de kan. Det vil bety færre i karantene, det gir den enkelte enda bedre beskyttelse og det betyr at det blir lettere å holde skoler og barnehager åpne, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

Karantene

  • Alle som er øvrig nærkontakt til en som er smittet kan teste seg og gå på jobb eller studier etter 3 dagers karantene. På fritiden har man karantene i minst 7 døgn.
  • Ansatte i barnehage, skole og voksenopplæring kan gå på jobb fra dag 1. Som alle andre nærkontakter må også de i karantene på fritiden, men de er altså unntatt smittekarantene i arbeidstiden, forutsatt at de tester seg på døgn 3 og 7 etter nærkontakten. Unntaket innebærer også at man kan reise for eksempel kollektivt til og fra jobb, og for å hente og levere egne barn i skole og barnehage.
  • Både ansatte i barnehager og skoler og alle andre med tre vaksinedoser får unntak fra karantenereglene så lenge det er mer enn en uke siden de tok siste dose.
  • Unntakene fra karanteneglene over gjelder ikke dersom du bor sammen med eller har vært tilsvarende nær den som er smittet. Flere detaljer hos FHI.
  • Kilde: Regjeringen.no
Powered by Labrador CMS