I Sandnes har om lag halvparten av barnehagene benyttet seg av muligheten til å redusere åpningstid som covid-19-forskriften nå gir.
I Sandnes har om lag halvparten av barnehagene benyttet seg av muligheten til å redusere åpningstid som covid-19-forskriften nå gir.

Her har 27 av 64 barnehager redusert åpningstiden

– De fleste har redusert med en halvtime eller time.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagesjef i Sandnes kommune, Grete Thu Skadberg forteller at cirka halvparten av barnehagene i kommunen nå har redusert åpningstid. Det melder Sandnesposten (krever innlogging).

– Det er 27 av 64 barnehager som har redusert åpningstid og det er nesten likt mellom kommunal og privat. De fleste har redusert med en halvtime eller time, enten på morgenen eller på ettermiddagen, forklarer Skadberg til lokalavisen.

Hun viser ellers til gjeldende midlertidige regler om foreldrebetaling som sier at foreldre som mottar tilbud i barnehage, skal betale etter ordinære regler, uavhengig av antall timer tilbudet omfatter. Mens foreldre til barn som ikke får tilbud fordi barnehagen er stengt med hjemmel i smittevernloven, ikke skal betale for barnehageplassen.

Anledningen til å redusere åpningstid av hensyn til smittevernforsvarlig drift, er hjemlet i covid-19 forskriftens § 14b.

Sist uke fikk 721 innbyggere i Sandnes påvist covid-19, skriver Sandnesposten. Mandag melder Sandnes kommune om 116 nye smittetilfeller.

Folketallet i Sandnes er drøyt 81.000, hvilket gjør kommunen til landets 11. mest folkerike.

Powered by Labrador CMS