Hammerfest har et innbyggertall på nær 8.000, og ifølge barnehagefakta.no 11 kommunale og 4 private barnehager.

Stopper sommerstengte barnehager

Kommunestyret har enstemmig vedtatt at det likevel ikke skal vurderes sommerstengte barnehager for hele Hammerfest kommune.

Publisert Sist oppdatert

 Det melder lokalavisa Hammerfestingen (krever abonnement).

- Vi i administrasjonen har fått beskjed om at det ikke var et alternativ for politikerne å gjennomføre stengte barnehager om sommeren. De hadde en annen modell for ferieavvikling som de vil ha ut på høring, og det vil vi selvsagt ordne, sier kommunalsjef for Oppvekst og kultur, Arve Paulsen, til avisa.

Administrasjonens opprinnelige forslag gikk ut på å slå sammen barnehager under fellesferien, på samme måte som ferieavviklingen løses for skolefritidsordningen.

Det fikk Rødt-representant og forelder Aud Marie Tandberg til å reagere. Noe av det hun etterspurte, var banehagefaglige vurderinger bak ferieflytting av små barn.

LES MER:  SMS til foreldre: Foretrekker du tre eller fire ukers sommerstegning?

Marianne Simonsen (H), som la fram saken for kommunestyret, fikk enstemmig gehør for formuleringen:

«Kommunestyret er bekymret for tilstanden til Hammerfestbarnehagen, og mener sommerstengte barnehager vil forverre en allerede vanskelig rekrutteringssituasjon, samt gjøre barnehagetilbudet mindre brukerorientert».

Administrasjonen ble så instruert til å sende på høring følgende forslag til endring av paragraf 13 i de kommunale barnehagevedtektene:

«Alle barn skal ha 5 uker ferie i et barnehageår, hvorav 4 uker skal tas ut i perioden 20. juni - 20. august. Minst 3 av disse ukene skal tas ut sammenhengende. (…)»

Powered by Labrador CMS