Strand kommune i Ryfylke koster på seg en forbedring av barnehagetilbudet som kan få stor betydning for tilflyttere.
Strand kommune i Ryfylke koster på seg en forbedring av barnehagetilbudet som kan få stor betydning for tilflyttere.

Politisk flertall for fleksibelt opptak: – Veldig bra forslag fra Høyre, sa Rødt

Strandbuen melder om raus stemning blant lokalpolitikere i Strand kommune.

Publisert

Det var i forbindelse med budsjettbehandlingen før jul at politikerne ba kommunedirektøren legge fram en sak om fleksibelt barnehageopptak.

Det har kommunedirektøren nå gjort, skriver lokalavisen Strandbuen (krever innlogging), som refererer fra onsdagens møte i Strand kommunes levekårsutvalg.

Konklusjonen?

Fleksibelt barnehageopptak er ikke nødvendig, og vil koste Strand kommune opp til 4,3 millioner kroner ekstra i året fordi det vil kreve økt bemanning.

Likevel la Kari Førland Lauvsnes fra Høyre fram et forslag om å innføre fleksibelt barnehageopptak, tross rådet fra kommuneadministrasjonen.

– En slik endring vil ha mye å si for familier som flytter eller vurderer å flytte til Strand. Dette handler om boattraktivitet, og det trenger ikke bli så dyrt, sa Høyre-politikeren, ifølge lokalavisen.

Og mens Senterpartiet og KrF uttrykte skepsis med hensyn til kostnader og praktisk gjennomføring, fikk forslaget gehør på venstresiden i politikken.

– Dette er et veldig bra forslag fra Høyre. Det går sikkert ut over noe, men det er en svært viktig sak, fordi det er familier som har vanskeligheter med å få barnehageplass og samtidig få økonomien til å gå rundt, uttalte Åsbjørn Fjelde Kleven fra Rødt.

Avstemmingen viste at sju av ni politikere i levekårsutvalget stemte for Høyres forslag. KrF og Senterpartiet stemte nei til å innføre fleksibelt barnehageopptak.

I vedtaket ble det etter et gruppemøte lagt til at fleksibelt barnehageopptak skal være en prøveordning ut 2023, skriver Strandbuen.

Powered by Labrador CMS