Illustrasjonsfoto: Getty Images
Illustrasjonsfoto: Getty Images

Fjerner tilbud om redusert plass – alle må betale for 100 prosent

Ålesund kommune har fjernet ordningen med å tilby redusert barnehageplass. Nå må alle nye søkere betale 100 prosent – uansett hvor mange timer de vil bruke.

Publisert

- Jeg ser ikke poenget med å betale for full barnehageplass når vi ikke skal bruke den. Jeg synes foreldre burde få bestemme størrelsen på barnehageplassen selv, ikke at kommunen skal bestemme det, sier tvillingmamma Veronica Kristin Kjellby Sæther til Sunnmørsposten (krever innlogging).

Hun må, ifølge avisa, selv etter søskenmoderasjon betale mellom 20.000 og 30.000 kroner mer i året for to heltidsplasser, enn om tvillingene skulle være 60 prosent i barnehage og hjemme sammen med mor eller far resten av uka.

Fjernet reduserte plasser

Sunnmørsposten skriver at barnehagene i Ålesund tidligere tilbød ulike prosentsatser for å imøtekomme foreldres ulike behov for barnehageplass. De siste to årene har 50 eller 100 prosent plass vært de eneste alternativene. Fra og med årets hovedopptak er det kun 100 prosent som gjelder for nye barnehagebarn, med mindre man omfattes av ordningen med gratis kjernetid.

Turid Sandnes, som har ansvaret for barnehageopptaket i Ålesund bekrefter endringen. Overfor Sunnmørsposten forklarer hun at det er veldig få som søker om redusert plass. I tillegg viser hun til at det kan være vanskelig å fylle opp den andre andel av en barnehageplass dersom ett barn har redusert plass.

Ifølge administrasjonen i Ålesund er det så gode moderasjonsordninger at økonomi ikke skal være et argument for å søke redusert barnehageplass.

44 barn har redusert plass

Sunnmørsposten skriver at 44 barn har redusert barnehageplass i Ålesund. Det er tre barn i kommunale og 41 barn i private barnehager.

Tre barn i Ålesund har ved årets hovedopptak av nye barn fått tilbud om 50 prosent plass i privat barnehage fra i august.

Powered by Labrador CMS