DEBATT

Eva Heger er utviklingssjef i Barnehagenett.

Førr ei dame!

Improvisasjon i hverdagen er en kunst. Det er jo så mye som skal gjøres. Men Marie har skjønt det. Hun tok tak i det som barna signaliserte at de likte og tilførte mer av det, skriver Eva Heger.

Publisert Sist oppdatert

«Førr ei dame som du, vil æ leve, vil æ leve – Førr ei dame som du, vil æ leeeve meeed»

Henrik sang av full hals og dansa rundt Marie i barnehagen.

Marie responderte med å danse med – og sammen tiltrakk de seg flere barn som kom til.

Marie jobber som barnehagelærer og er en voksen som barna setter stor pris på.

Denne artikkelen er tidligere publisert på barnehagenett.no.

«Kom, nå skal vi se om vi kan finne den sangen» sa Marie og gikk bort til PC`n med en hale av barn etter seg.

«Vet du hvem som synger den sangen Henrik?» spurte hun. «Ja – det er en som heter Sivertsen» svarer Henrik: «Bestemor har spilt den for meg når vi er ute og kjører bil» fortsetter han.

Og så settes musikken i gang og det spilles «Førr ei dame» på full guffe.

Marie titter rundt seg og nyter…. Barna rundt henne danser, synger og ler. Til og med lille Pia på 3 år er med. Hun pleier ofte å se på de andre og tør ikke helt bli med. Nå holder hun Amalie i hendene, de svinger seg rundt og fryder seg.

Stemningen er på topp. Og Marie kjenner at hun har en god følelse inne i seg. Hun observerer barna rundt seg og tenker at det samme har nok dem.

Og det er vel noe av det viktigste vi kan gjøre for barn. Legge forholdene til rette for at de kan glemme tid og sted, og bare være og føle seg bra.

Improvisasjon i hverdagen er en kunst. Det er jo så mye som skal gjøres.

Men Marie har skjønt det.

Hun tok tak i det som barna signaliserte at de likte og tilførte mer av det. Egentlig var de på vei ut etter en god lunsj, men de ble inne og dansa til de ikke orka mer. Da gikk de ut. På vei ut snakket Maria med barna om denne opplevelsen. Hva de synes om det og hva de følte. Dermed forsterket hun opplevelsen og sannsynligvis ble noen av barna mer bevisste på at musikk og dans er bra for da får jeg en god følelse inne i meg.

Men historien stopper ikke her. Når Marie kommer ut, hører hun noen som nynner borte ved sandkassa. Det er forsiktige Pia på 3 som sitter og nynner på «Førr ei dame som du» mens hun graver i takt med egen nynning. Amalie kommer til og nynner og graver med. De ser på hverandre, smiler – og fortsetter å nynne og grave.

Maria lar dem være i fred og tenker at et nytt vennskap er skapt takket være «Førr ei dame».

Les flere blogginnlegg fra Barnehagenett her!

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS