Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) overtok ansvaret 16. oktober. 1. november la hun fram regjeringens forslag til nytt regelverk for barnehagene.

Har fått mer enn 3600 høringssvar

Aldri før har en sak på utdanningsfeltet fått flere tilbakemeldinger enn regjeringens siste forslag til endringer i barnehageloven.

Publisert Sist oppdatert

«Kunnskapsdepartementet har mottatt totalt 3608 høringssvar til denne. Det er per i dag publisert 1345 høringssvar. Det gjenstår dermed 2263 høringssvar, som vil bli publisert i løpet av få dager», opplyser departementet i en e-post til barnehage.no fredag.

Høringsfristen gikk ut ved midnatt 1. februar, og engasjementet har vært stort rundt det som ligger an til å kunne bli de mest inngripende endringer i regelverket for norsk barnehagesektor på svært lenge.

Både enkeltpersoner, organisasjoner, kommuner og barnehager har svart, og det kommer neppe som noen stor overraskelse at majoriteten av tilbakemeldingene er av det kritiske slaget.

For å sette engasjementet i perspektiv, så er det kun temaene koronapandemi/koronasertifikat og energi/vindkraft, samt «Forslag om endringer i helligdagsloven for å tillate søndagsåpne butikker» fra 2015, som kan vise til flere høringssvar i statistikken, som strekker seg tilbake til 1999.

I oversikten, som er tilgjengelig på regjeringen.no og teller 6.269 høringer alt i alt, plasserer «Forslag til endringer i barnehageloven med forskrifter (…)» seg på 8. plass. Det viser opplysninger som barnehage.no har innhentet fra Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet.

Powered by Labrador CMS