Barnehageopprøret ved blant andre Royne K. Berget (nummer tre fra venstre) og Palma Kleppe (nummer fire fra høyre) benytter barnehagedagen til å markere behoved for bedre bemanning i barnehagen.
Barnehageopprøret ved blant andre Royne K. Berget (nummer tre fra venstre) og Palma Kleppe (nummer fire fra høyre) benytter barnehagedagen til å markere behoved for bedre bemanning i barnehagen.

Benytter barnehagedagen til å gå i rødt

Barnehageopprøret inviterer barnehageansatte til å kle seg i rødt for å markere behovet for høyere bemanning i sektoren.

Publisert

Med paroler som « Jeg lurer på... Hvorfor de voksne nesten aldri har tid til å leke med meg?» og «Jeg lurer på... Om noen ser at jeg er trist fordi mamma måtte gå?» benytter Barnehageopprøret dagen til å markere seg.

Samtidig inviteres alle ansatte til å ta på seg noe rødt i dag.

– Vi har ikke ønsket å kuppe dagen, men å benytte oss av anledningen. På Barnehagedagen skal vi undre oss sammen med barna, kledd i rødt. Da blir det en forsterket opplevelse og morsom happening for oss alle, sier daglig leder Royne K. Berget i Smedhusåsen barnehage på vegne av grasrotorganisasjonen. 

Tid til å utforske og undre

Den nasjonale Barnehagedagen markeres og arrangeres over hele landet hvert år, som et samarbeid mellom Utdanningsforbundet , Fagforbundet og Foreldreutvalg for barnehager (FUB). Målet er å vise hva barnehagen er, hvilket innhold barnehagen har og hvorfor det er viktig med kvalitet og kompetanse i arbeidet.

– Vår vinkling opp mot barnehagedagens gode tema som er utforsking og nysgjerrighet er å sette fokus på at for å kunne svare på barns undring og spørsmål er tilgjengelige ansatte med tid til å utforske og undre seg sammen med dem en forutsetning, sier Palma Kleppe. 

– Hvor mange stiller i rødt i dag? 

– Det er umulig å anslå hvor mange som kommer til å stille opp i rødt, men vi har nådd over 40.000 mennesker bare på infosiden vår på Facebook, og det er foretatt over 290 delinger bare derfra. Sa vi er ganske sikre på at mange ansatte kommer til å være både nysgjerrige sammen med barna og kledd i rødt over det ganske land i dag, sier Berget, og forteller videre om dagens aksjon:

– Det fins barnehager som har oppfordret både foreldre og barn til å stille opp i rødt, og vi har sett bilder fra ansatte som har trykt opp t-skjorter med #uforsvarlig, #barnehageopprør, #Barnehagedagen og "Jeg lurer på" - budskapet - knyttet til illustrasjonene vi har delt gjennom opprøret de siste dagene. Det er inspirerende å se. 

Tidligere ute

Det er ikke første gang Barnehageopprøret markerer seg i rødt: 

– Forrige gang vi oppfordret til «rød dag-markering», bråbestemte vi oss for å gjøre det bare et par dager i forveien. Likevel var det ganske mange som stilte opp. Vi fikk selfier med rødkledte og smilende barnehageansatte fra hele landet. Det var utrolig morsomt å se at Facebook ble fylt av engasjerte barnehagefolk. Denne gangen har vi vært tidligere ute, så det er langt flere som har fått med seg markeringen denne gangen.   

– Markerer dere dagen andre steder enn i barnehagene? 

Slik inviteres ansatte til å markere barnehagedagen.
Slik inviteres ansatte til å markere barnehagedagen.

– Nei, men vi planlegger større markeringer seinere, avslutter Berget. 

Powered by Labrador CMS