Komiker Trine Lise Olsen får æren av å åpne Barnehage 2016.
Komiker Trine Lise Olsen får æren av å åpne Barnehage 2016.

Ønsker velkommen til Barnehage 2016

PBL og KS gjentar suksessen og trommer sammen Nordens største barnehagekonferanse på Lillestrøm i mai.

Publisert Sist oppdatert

Konferansen arrangeres for tredje gang og datoene du må merke deg er 26. og 27. mai.

– Vi har klart å presse prisen ned i år, og det er fordi vi ønsker massemønstring fra barnehager over hele landet, sier programansvarlig for Barnehage 2016, Kari Vold Jensen, og sier i en pressemelding at konferansen retter seg mot både private og kommunale barnehager.

Som før, er det PBL og KS (kommunesektorens arbeidsgiver- og interesseorganisasjon) som sammen står bak konferansen og arbeidet med å sette sammen programmet er nå i gang.

Jensen lover en aktuell konferanse:

– Vi har lagt oss tett opp mot departementets kompetansemål for fremtidens barnehage, samt det lille vi vet om stortingsmeldingen som blir lagt frem til våren, sier Jensen, og henviser til stortingsmeldingen om kvalitet som kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen lanserte under PBLs landsmøte i mai:

– Vi vet at grunnlaget for lese- og lærelyst legges allerede i barnehagen. Derfor vil det i løpet av året komme en stortingsmelding om kvalitet i barnehagen. Vi trenger et politisk dokument som sier noe om hvordan barnehagen jobber med språk og hvordan læring skal foregå i barnehagen. Vi må sette ord på hva læring i barnehagen skal inneholde. Bemanning og kvalitet henger uløselig sammen! Vi må satse på kompetanseheving og videreutdanning også for dem som allerede jobber i barnehagen.

Konferansen vil blant annet presentere temaer som språk, overgang barnehage/skole og forebygging og vil også i år kjøre parallelle foredrag med fokus på kvalitet. Og allerede nå er to av foredragsholderne klare; skuespiller og komiker Trine Lise Olsen vil åpne konferansen med show og moro og Ellen Os – som er nestleder i forskningsprosjektet «Blikk for barn» vil presentere sine foreløpige funn.

Les mer om konferansen og påmelding her.

Powered by Labrador CMS