Ann Marie Milo Lorentzen og Thom Janbak ble valgt til henhodsvis første og andre nestleder i Utdanningsforbundet tirsdag kveld.
Ann Mari Milo Lorentzen og Thom Janbak ble valgt til henhodsvis første og andre nestleder i Utdanningsforbundet tirsdag kveld.

Hun representerer barnehagene i Utdanningsforbundets nye ledelse

Den nye nestlederen i Utdanningsforbundet brenner for flere barnehagelærere og økt bemanning i barnehagene.

Publisert

Ann Mari Milo Lorentzen fra Tromsø var innstilt som andre nestleder, men ble valgt som første nestleder da Geir Røsvoll enstemmig ble Utdanningsforbundets nye leder tirsdag kveld. 

Valgkomiteen hadde innstilt Terje Vilno som første nestleder (Oslo/videregående), og Lorentzen (Troms/barnehage) som andre nestleder, men landsmøtet hadde andre planer, står det på Utdanningsforbundets hjemmesider.

I tillegg til valgkomiteens forslag på Terje Vilno som første nestleder, ble også Thom Bjørnar Jambak (Akershus/videregående) og Lorentzen foreslått som ny 1. nestleder. Da sistnevnte vant valget, ble Jambak innstilt som ny 2. nestleder, og valgt. 

– Jeg er ydmyk, stolt og steinklar for å gjøre en god jobb for oss alle sammen. Dette blir bra, lovet Lorentzen i takketalen, etter at det ble klart at hun trakk det lengste strået.

Hun takket den avgående ledertrioen, leder Steffen Handal og de to nestlederne Terje Skyvulstad og Hege Valås.

– Det er store sko å fylle, men dere har lært meg svært mye i de åtte årene jeg har sittet i sentralstyret med dere, oppsummerte Lorentzen.

Hun har jobbet som pedagogisk leder i en kommunal barnehage i Tromsø, og var arbeidsplasstillitsvalgt fra 2009 til 2011, før hun ble hovedtillitsvalgt i 2011. I 2015 ble hun valgt inn i sentralstyret, hvor hun har sittet siden. Hun har blant annet ledet kontaktforum barnehage og Utvalg for Likestilling og mangfold. Hun har erfaring fra forhandlingsutvalget i PBL-området og var streikeleder under PBL-streiken i 2022.

Lorentzen er opptatt av arbeidsforholdene til lærere, og mener rettighetene til lærerne vil kunne bli utfordret av en krevende økonomisk situasjon. Hun er bekymret for de lave søkertallene til lærerutdanningene. Lorentzen brenner for flere barnehagelærere og økt bemanningen i barnehagene, står det i presentasjonen på hjemmesidene.

Utdanningsforbundets nye ledelse, 2023 I midten leder Geir Røsvoll, Ann Marie Milo Lorentzen og Thom Janbak.
Utdanningsforbundets nye ledelse. I midten leder Geir Røsvoll, flankert av Ann Mari Milo Lorentzen og Thom Janbak.
Powered by Labrador CMS