Søndag kveld valgte nominasjonsmøtet i Rødt Oslo Bjørnar Moxnes, Negar Enayati og Eivor Evenrud som partiets toppkandidater til kommunevalget.
Søndag kveld valgte nominasjonsmøtet i Rødt Oslo Bjørnar Moxnes, Negar Enayati og Eivor Evenrud som partiets toppkandidater til kommunevalget.

Barnehageblogger går til politikken

– Vi må lytte mindre til de som går i dress og mer til de som går i parkdress, sier Eivor Evenrud til Klassekampen. Hun er nyvalgt tredjekandidat på Rødts Oslo-liste.

Publisert Sist oppdatert

Hun tok medianorge med storm da hun som en enslig stemme talte kommunemakta midt i mot og kompromissløst stilte seg på barnehagebarnas side. Uten unntak og fullstendig uten tanke for egen jobb og sikkerhet. Nå gjør barnehagelærer og blogger Eivor Evenrud (32) politikk av det og stiller som nyvalgt tredjekandidat på Rødts osloliste.

Hun sier til Dagsavisen at hun ønsker å bidra til et skifte i Oslo.

– Og da er Rødt det partiet jeg mener er best. Jeg har tenkt litt på det at jeg har ment veldig mye veldig lenge, og at det da kanskje var på tide å prøve å gjøre noe med det, sier Evenrud til avisa.

Ikke kartlegging

Som hjertesaker lister hun opp oppvekstvilkår og rettigheter for barn og ungdom. Hun ønsker også å stoppe privatiseringen av barnehager og gi bydelene mer penger til å utføre pålagte oppgaver.

Hun har blitt kalt både bråkebøtte og illojal, men er fast bestemt på at det er nettopp bråk sektoren trenger. For i følge Evenrud holder ikke dagens politikere mål med hensyn til kunnskap om hva barn og unge faktisk trenger.

– Det er i alle fall ikke mer kartlegging, sier hun til avisa.

Populær blogger

Evenrud startet bloggen lodgelady.no i 2013 fordi hun var lei av politikere som mente mye om barnehage og skole uten å lytte til dem som faktisk jobber der.

Bloggen hennes får opptil flere hundre tusen visninger i døgnet og har hittil vært Evenruds arena for kampen om barn og unges beste. Nå tar hun altså kampen ut på den politiske arenaen.

– Det må bli færre krav og mindre styring av barna. Voksne hadde aldri gått med på alt det som innføres for barn i barnehagen i dag, sier Evenrud til Klassekampen.

Powered by Labrador CMS