Fredrikstad kommune lager strategi for å tiltrekke seg flere sykepleiere og vernepleiere.

Vil ha utvidet åpningstid og fleksibelt opptak for noen få

Fredrikstad kommune vil prøve ut ny ordning for barna til sykepleiere og vernepleiere. 

Publisert

Bystyret i Fredrikstad ber kommunedirektøren undersøke om det går an å innføre fleksibelt opptak, prioritert opptak i nærbarnehage og utvidet åpningstid i enkelte barnehager for barna til sykepleiere og vernepleiere. Bakgrunnen er utfordringer med å rekruttere disse yrkesgruppene til kommunen.

Det kommer fram i en sak i Fredriksstad Blad (krever abonnement).

Fredrikstad kommune i lang tid jobbet med en plan for hvordan man skal rekruttere - og beholde - både sykepleiere og vernepleiere. Nå har politikerne kommet med et forslag til strategi - men ikke uten diskusjon. 

Ap, Pp, R, SV, BYM og Sp la fram en egen strategi blant annet med forslag om å gi sykepleiere og vernepleiere med barn på inntil tre år får fire ekstra fridager per år, en økonomisk støtteordning for å gi vernepleiere og sykepleiere muligheten til å ta videre- og etterutdanning og var klare til å sette av 100.000 kroner til dette i første omgang. De ville også ha en ordning for nedbetaling av studielån med 15.000 kroner i året for disse yrkesgruppene.

Men det var Høyres forslag om å sjekke ut utvidet barnehageåpningstid, fleksibelt barnehageopptak og opptak i nærbarnehage som fikk flertall. 

Powered by Labrador CMS