- Barn fryser fordi de mangler klær, og slik skal det ikke være

Kristiansand kommune og avisen Fædrelandsvennen samler inn klær til barnehagebarn i sin årlige juleaksjon. - Målet vårt er at ingen barn i Kristiansands barnehager skal fryse.

Publisert Sist oppdatert

Flere barnehager i Kristiansand forteller om barn som mangler varme klær, ifølge en artikkel i Fædrelandsvennen, som i samarbeid med Kristiansand kommune samler inn vintertøy for å kunne gi klespakker til barnefamilier.

Kristiansand kommune forteller at mange barn i Kristiansand mangler klær som holder dem varme og tørre gjennom dagen i barnehagen. Flere mangler votter, ullundertøy, vinterdress, lue og varme sko.

- Flere barnefamilier trenger hjelp. Barn fryser fordi de mangler klær, og slik skal det ikke være. Det er fint å være med å bidra til å alminneliggjøre det med å arve brukte klær. Noen kan forbinde det med noe skamfullt, men i et bærekraftperspektiv er dette veldig bra, sier Gudrun Svensson, rådgiver i oppvekstdirektørens stab til avisen.

- Jeg er småbarnsmor selv, og vet hvor mye barneklær koster. Dessverre fortsetter forskjellene i byen vår å øke. Det å måtte velge mellom matvarer og varme klær er noe mange familier står i nå. Vi ønsker å hjelpe de familiene som trenger det, sier merkevareansvarlig i Fædrelandsvennen, Hilde Lunøe-Nielsen.Powered by Labrador CMS