Barn døde etter ulykke i barnehage

Et barn døde i ettermiddag etter det som sannsynligvis var en fallulykke fra lav høyde i en barnehage i Farsund.

Publisert Sist oppdatert

– Politiets hovedhypoteser er at det enten er tale om en ulykke, eller at dødsfallet har en medisinsk årsak. Det er ennå for tidlig å fastslå dødsårsak, opplyser Farsund kommune i en pressemelding.

Politi og ambulanse rykket onsdag ettermiddag ut til melding om et mulig fallulykke fra lav høyde i en barnehage i Farsund. Helsepersonell utførte livreddende helsehjelp på stedet, og barnet ble fraktet med luftambulanse til sykehuset i Kristiansand, står det videre.

Hendelsen skjedde like etter klokken 13. Luftambulansen lettet fra barnehagen rundt klokken 14.10. Politiets innsatsleder på stedet, politibetjent Arnt Helge Dragland, opplyste tidlig til Lister24 (krever abonnement) at det ble iverksatt hjerte- og lungeredning på stedet.

– Det er litt uklart eksakt hva som har skjedd, men det er trolig snakk om fall fra en stein, sa operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til Lister 24 tidligere onsdag ettermiddag.

Politiet har rutinemessig opprettet sak og gjør nødvendige undersøkelser på stedet, står det videre i kommunens pressemelding. De opplyser at det ikke finnes informasjon i saken per nå som tilsier at det har skjedd noe straffbart.

Kriseledelsen i Farsund kommune er satt, og det er etablert psykososialt kriseteam for å ivareta foreldre og ansatte i barnehagen.

– Vi er dypt berørte av informasjonen om at et barn er gått bort etter en hendelse i en barnehage i Farsund onsdag ettermiddag. Våre tanker går til pårørende, uttaler representanter fra kommunen i pressemeldingen.

– Det som har skjedd er bare ufattelig trist. Noe sånt skal aldri skje i en barnehage, sier en tydelig preget ordfører Arnt Abrahamsen til NTB kort tid etter at dødsfallet ble kjent.

– Det var en jente. Våre tanker går først og fremst til de som er direkte berørt, men også til de andre barna som ble vitne til hendelsen, de ansatte i barnehagen og andre foresatte i barnehagen, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS