Slik så det ut da de ansatte i Østerås barnehage i Bærum kom på jobb en mandag morgen i september i fjor.
Slik så det ut da de ansatte i Østerås barnehage i Bærum kom på jobb en mandag morgen i september i fjor.

«Gikk bananas» i barnehage: Mann i 40-årene tiltalt

Da tidligvakta i Østerås barnehage kom på jobb en septembermorgen i fjor, ble hun møtt av en rasert barnehage - og gjerningsmannen. Nå er han sannsynligvis tatt.

Publisert

Nå risikerer mannen i 40-årene både fengsel og et saftig erstatningskrav, ifølge en artikkel i Budstikka (krever innlogging).

– Det er umulig å sette seg inn i tankegangen til vedkommende som har gjort dette. Han har gått helt bananas. Det er ikke noe som er stjålet, det er bare gjort masse ødeleggelser, fortalte styrer Cecilie Intelhus i Østerås barnehage i Bærum til barnehage.no i forbindelse med innbruddet i fjor høst.

Knuste vinduer. Tømte kjøleskap. En salig smørje av melk, leverpostei, klær og leker. Ødelagte møbler og glasskår overalt. To småbarnsavdelinger var tilnærmet fullstendig rasert, og en av dem med store vannskader. Personalgarderoben var fullstendig kaotisk, det samme en grovgarderobe full av barnas klær.

Men kanskje verst av alt: Da tidligvakta kom på jobb, var mannen fremdeles i barnehagen. Han ble skremt og stakk av.

– Det er sikret noen spor på stedet som er sendt inn til analyse, så gjenstår det å se om det gir noen treff. Videre har vi innhentet videoovervåking fra t-banen og skal gjennomgå dette nærmere, sa etterforskningsleder Marianne Langdal til barnehage.no noen dager etterpå.

Nå forteller politiadvokat Kathrine Ø. Eilertsen i Oslo politidistrikt til Budstikka at mannen ble identifisert ut fra bilder fra åstedet, overvåkningsbilder fra buss, samt sporprøver som ble sikret fra barnehagen.

De ansatte i barnehagen brukte to dager sammen med ekstern hjelp på å rydde opp etter innbruddet. Svært mye måtte kastes. Mannen er tiltalt for grovt skadeverk, som straffes med bot eller fengsel i inntil ett år, og barnehagen har framsatt et erstatningskrav på rundt 200 000 kroner.

– Det er fint at politiet har funnet ut hvem som sto bak. Jeg håper det fører til at han får rett hjelp - det tenker jeg det er behov for, etter det som var blitt gjort i barnehagen, sier Intelhus i en kommentar til lokalavisen.

Powered by Labrador CMS