Statsministerkandidatene Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H). Bildet er tatt ved en tidligere anledning. (Foto: Kilian Munch)

Valg og barnehage: Intet nytt under solen

• Politikk

I går kveld var det debatt på NRK tv mellom statsministerkandidatene til Høyre og Arbeiderpartiet.
En eller annen redaktør ved navn Anders Bjartnes får under sendingen mulighet til å utfordre de to partilederne, og i den forbindelse nevner han ordene  «sykepleiere og barnehagetanter».

Kandidatene tar begge til motmæle, men ingen sier noe om bruken av ordet barnehagetanter. Heller ikke programlederne eller seerne,som er aktivt med i programmet, bemerker dette.

Jeg skjønner at statsministerkandidater har viktigere ting å tenke på enn barnehagefolk og deres yrkestitler, men hvis man ikke tenker over eller skjønner hva en slik titulering egentlig innebærer for en kunnskapsinstitusjon; å bli satt i bås som man gjorde på 70-tallet, hvor barnehagen var en ren erstatning for hjemmet, da hjelper det lite med en verdibasert formålsparagraf, en flunkende ny rammeplan eller løfter om tre tusen nye årsverk i skolen.

Ord har makt. Og maktmennesker setter agendaen.

Lykke til, barnehagefolk!

Debatt