Regnklærne fra H&M og KappAhl er best i test.

Her er regnklærne som er best i test

Flere av årets regnbukser lekker i sømmene. Det er resultatet av en fersk test av regnklær.

Publisert Sist oppdatert

Selv om regnet faller kan barna plaske i sølepytter og grave i sandkassen uten å bli bløte — hvis regnklærne er bra nok. Testfakta i Sverige har testet årets regnklær, og de fleste av dem holder høy kvalitet.

De har kåret regntøyet til H&M og KappAhl til best i test, med Stadium, Didriksons og Polarn&Pyret like bak.

Ikke vanntette

Coop, Ellos og Ica sine regndresser har problemer med sømmene. Det gjør at de ikke er vanntette og de plasseres derfor sist i testen, med Ica sin helt sist.

– Det er stor risiko for at barnet blir våt helt inn til huden om barnet setter seg i sølepytt, sier testleder Lisa Bernestål, til testfakta.se.

Hun anbefaler å se på antall sømmer, hvordan de er konstruert og plassering av dem når man kjøper regntøy til barna — og ettersom sømmene oftest er det svakeste punktet, bør det være så få av dem som mulig.

Giftfrie

En positiv nyhet fra testen er at ingen av regnsettene i testen inneholder hormonforstyrrende ftalater eller tungmetaller — og et så giftfritt resultat har ikke testfakta.se hatt siden de startet å teste regnklær og vinterdresser for barn.

– Det viser at produsentene har blitt mer bevisst og jobber aktivt for å fjerne farlige materialer fra barneklær, sier Bernestål til testfakta.se.

Hele testen finner du på testfakta.se.

Slik vasker du regnklær:
• Skyll skitne regnklær under rennende vann, eventuelt tørk av dem med en våt klut.
• Vaskemaskinen sliter voldsomt på det vanntette materialet. Vreng derfor plaggene før du vasker dem i vaskemaskinen.
• Ikke bruk skyllemiddel.
• Ikke tørk i tørketrommel, og unngå helst varmeskap.

Powered by Labrador CMS