Styreleder Eirik Husby i PBL leder juryen som skal finne fram til Årets barnehageinspirator 2019. - Studentene må nominere i vei, sier han.
Styreleder Eirik Husby i PBL leder juryen som skal finne fram til Årets barnehageinspirator 2019. - Studentene må nominere i vei, sier han.

Frir til barnehagelærerstudentene: Hvem blir dere mest inspirert av?

Hvem er landets mest inspirerende foreleser på barnehagelærerutdanningen? For niende gang skal PBL dele ut prisen «Årets barnehageinspirator» . Da trenger de studentenes hjelp.

Publisert

– Jeg oppfordrer alle studenter som har en inspirator på sin barnehagelærerutdanning om å nominere sin kandidat. Sist vi kåret Årets barnehageinspirator, for to år siden, fikk vi inn rekordmange forslag. Vi vet at det er mange gode kandidater der ute som fortjener heder, ære og oppmerksomhet. Min klare oppfordring til studentene er å nominere i vei, sier juryformann og styreleder i PBL (Private barnehagers landsforbund), Eirik Husby i en pressemelding.

Det er studentene ved landets barnehagelærerutdanninger som nominerer kandidater til «Årets barnehageinspirator», og de kan nominere sine kandidater til 25. februar.

– Med prisen ønsker PBL å løfte frem det gode arbeidet som gjøres ved høgskoler og universiteter som utdanner barnehagelærere. PBL ønsker i tillegg å fokusere på barnehagelærerutdanningenes betydning for kvaliteten i barnehagesektoren, heter det videre i pressemeldingen.

FAKTA Kandidaten som blir foreslått må oppfylle følgende kriterier:

* Deler av sin fagkunnskap på en inspirerende måte.

* I betydelig grad har bidratt til at studentene fullfører utdanningen.

* Gir deg som student lyst til å jobbe med barn i barnehage etter endt utdanning.

* En som inspirerer studentene til positivt arbeid med faget sitt.
 
* En som gir studentene positive opplevelser å se tilbake på fra studietiden. 

Juryen består i år av:

Styreleder Eirik Husby i PBL

Professor Torill Vist ved OsloMet - Storbyuniversitetet

Leder Frank Aleksander Bræin, Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet

Her kan du stemme på din kandidat.

Prisen er på 50.000 kroner og skal gå til en lærer/foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger – som på en god måte har inspirert og motivert studentene sine til en yrkeskarriere i barnehage. 

Årets barnehageinspirator deles ut annethvert år, og utdelingen skjer under festmiddagen til PBLs landsmøte på Gardermoen 27. mai.

Prisen ble første gang delt ut i 2009, og det er så langt bare åtte som kan smykke seg med den gjeve tittelen. 

Sist prisen ble delt ut, i 2017, var det Jan Ingar Båtvik ved Høgskolen i Østfold som ble kåret til årets barnehageinspirator. 

«For en foreleser! Han er som et åpent leksikon, og han bruker kunnskapen på rett måte når han formidler den til oss studentene. Han gjør undervisningen morsom på en rar måte», het det i en av begrunnelsene. 

– En sånn pris skapes selvsagt ikke i et vakuum. Den skapes i kontakt med studenter, i kontakt med kolleger og det miljøet vi har på høgskolen. Det er derfor veldig naturlig for meg å dele denne prisen med de studentene som har nominert meg, sa en stolt prisvinner den gang.  

Les mer: «Han har en ufattelig kunnskap om naturen».

Nå skal det klart kåres en ny, og det er allerede mulig å nominere sin favoritt. Det kan du gjøre ved å gå inn på www.pbl.no/inspirator.

Disse har blitt kåret til Årets barnehageinspirator tidligere: 

  • 2017 – Jan Ingar Båtvik, Høgskolen i Østfold
  • 2015 – Marit Granholt, Høgskolen i Oslo og Akershus
  • 2014 – Dag Østvold Tangen, Høgskolen i Hedmark
  • 2013 – Margareth Sandvik, Høgskolen i Oslo og Akershus
  • 2012 – Liv Ingrid Fjellanger, Høgskolen Stord/Haugesund
  • 2011 – Brit Norbrønd, Høgskolen i Oslo
  • 2010 – Ingrid Groseth, Høgskolen i Hedmark7
  • 2009 – Sonja Kibsgaard, Dronning Mauds Minne Høgskole
Powered by Labrador CMS