Kathrine Haugland fra Haugland gardsbarnehage flankert av de andre finalistene til Årets barnehage under kåringen i fjor. Nå starter jakten på Årets barnehage 2020.
Kathrine Haugland fra Haugland gardsbarnehage flankert av de andre finalistene til Årets barnehage under kåringen i fjor. Nå starter jakten på Årets barnehage 2020.

Ber foreldrene om hjelp til å finne Årets barnehage 2020

For femte gang skal PBL kåre Årets barnehage. Nå er jakten i gang og styreleder Eirik Husby ber foreldre, besteforeldre og ansatte i hele landet om hjelp til å finne vinneren.

Publisert

– Målet med prisen Årets barnehage er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i våre medlemsbarnehager og det finnes utrolig mange barnehager som hver dag leverer høy kvalitet til svært fornøyde foreldre. Det er viktig at vi som sitter i juryen får vite om hvorfor nettopp du er så fornøyd med din barnehage, sier styreleder i PBL Eirik Husby, som også er juryleder for prisen Årets barnehage.

LES OGSÅ: Årets barnehage fikk både ordfører og rådmann på besøk.

LES OGSÅ: – Det hadde ikke vært mulig for noen av oss finalister å stå her uten de ansatte.

Oppfordrer foreldrene

Prisen skal gå til en barnehage som er medlem i PBL og Husby oppfordrer alle medlemsbarnehagene om å gjøre prisen kjent for foreldre, ansatte og andre som er opptatt av barnehagen sin. Samtidig oppfordrer han foreldre som har en barnehage de mener fortjener utmerkelsen, om å sende inn nominasjon for sin kandidat. 

– Barnehagen er viktig for foreldrene. Det ser vi på engasjementet som blant annet denne prisen vekker der ute. Det er ikke rart når vi vet hvor mange timer det kjæreste foreldrene har tilbringer i barnehagen. Vi håper derfor på mange forslag fra både ansatte, foreldre, besteforeldre og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen. Det eneste vi ber om er at det kommer en fyldig begrunnelse for hvorfor du mener din barnehage er Årets barnehage 2020. Denne informasjonen trenger juryen for å kunne vurdere kandidatene, påpeker Husby.

Her kan du legge inn forslag på Årets barnehage 2020.

Det er styret i PBL som skal kåre Årets barnehage: Fra venstre Kjetil Hopen, Anne Irene Bøe Hilden, Marit Lambrechts, Ragnhild Finden, styreleder Eirik Husby, Therese Børke, Harald Berge Breistein og Torstein Johannessen.
Det er styret i PBL som skal kåre Årets barnehage: Fra venstre Kjetil Hopen, Anne Irene Bøe Hilden, Marit Lambrechts, Ragnhild Finden, styreleder Eirik Husby, Therese Børke, Harald Berge Breistein og Torstein Johannessen.

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

– Det er ikke nødvendigvis alle kriteriene foreldre kjenner like godt til, men beskriv din barnehage så godt du kan, slik at vi får et så godt bilde som mulig for å vurdere kandidatene, oppfordrer jurylederen.

Tidligere vinnere av Årets barnehage

Haugland gardsbarnehage, Time kommune 2019

Norlandia Skistua barnehage, Oslo kommune 2018

Trondalen barnehage, Fredrikstad kommune 2017

Langøy friluftsbarnehage, Fjell kommune 2016

Det vil være mulig å sende inn forslag på kandidater frem til 17. april. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen. 

– Når vi har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer på barnehage.no og det vil bli mulighet for å stemme på de fem finalistene på Facebook.

Høytidelig utdeling

Prisen Årets barnehage ble første gang delt ut i 2016 og erstattet da prisen Årets barnehageleder som har vært delt ut siden 2009.

Prisen deles ut under PBLs lederkonferanse i Bodø i september og utdelingen skjer under konferansen mandag ettermiddag i Stormen konserthus. Som vanlig blir det en høytidelig seanse hvor alle finalistene blir gjort stas på.

Prisen er på 25.000 kroner, i tillegg får barnehagen et utendørs skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2020.

Powered by Labrador CMS