Finalistene til «Årets barnehage 2018» er: Læringsverkstedet Grandehagen i Eydehavn, Norlandia Skistua barnehage i Oslo, Prestelva barnehage i Sortland, Småfolk barnehage i Etne og Tronvik gårdsbarnehage i Moss.
Finalistene til «Årets barnehage 2018» er: Læringsverkstedet Grandehagen i Eydehavn, Norlandia Skistua barnehage i Oslo, Prestelva barnehage i Sortland, Småfolk barnehage i Etne og Tronvik gårdsbarnehage i Moss.

Nærmere 3000 har gitt sin stemme: – I år er det helt enormt

Hvem blir årets barnehage 2018? Det har rekordmange lyst til å være med på å bestemme. 

Publisert

– I år har det vært helt enormt, vi er helt overveldet av responsen.  Det nærmer seg at 3000 har gitt sin stemme på nett, sier juryformann og styreleder i PBL (Private Barnehagers Landsforbund), Eirik Husby, om kåringen av årets barnehage.

Tallene sier det meste: Første året Årets barnehage i PBL ble kåret, var i 2016. Da kom det inn i alt 111 forslag. I fjor var det i alt 199 nominasjoner. 

I år kom det inn i alt 593 forslag på til sammen 393 ulike barnehager. 

– Det er tydelig at Årets barnehage i sitt tredje år er en kåring som klarer å engasjere veldig mange, og at det er mange som er fornøyd med barnehagen sin. Noe vi også ser av resultatene i foreldreundersøkelsen, sier Husby. 

Fem finalister

De 393 barnehagene som ble foreslått, er nå blitt til fem finalister.

Disse kjemper om den gjeve tittelen:

Under de to foregående kåringene var det i alt åtte finalister, men i år er det færre. Likevel er det langt flere som har engasjert seg i avstemningen på nett i år enn tidligere. 

– Det er ikke bare stemmene som er avgjørende, men de gir jo oss i juryen en pekepinn. Vi har hatt en stor jobb så langt, men vi har også en utfordrende jobb foran oss. Det har vært et tett løp så langt, og det blir vanskelig å komme fram til vinneren med fem så gode kandidater, sier juryformannen.  

Søndag er siste dagen du kan stemme på hvem du mener skal bli året barnehage.

Avstemningen finner du her. 

– Kommer dere til å fortsette å kåre Årets barnehage også i årene framover? 

– Enn så lenge er dette en pris som har kommet for å bli. Den skaper større og større engasjement for hvert år - og i år har det tatt helt av. Så det er ingen ting som tyder på at vi ikke skal fortsette, sier Husby. 

Skal løfte barnehagene

Målet med prisen er å løfte arbeidet som gjøres i medlemsbarnehagene til PBL. Kriteriene barnehagene måles på, er høy kvalitet på basistilbudet, en klar og tydelig pedagogisk profil, god og tydelig ledelse, tilfredse foreldre, godt arbeidsmiljø og omdømme, lavt sykefravær og prosjekter som har vært utviklende og nytenkende. 

I fjor var det Trondalen barnehage i Fredrikstad som vant prisen. Daglig leder Kristin M. Epland sa i den forbindelse at hele barnehagen nærmest har ridd på en stolthetsbølge siden de var en av finalistene.

Powered by Labrador CMS