Steffen Handal er leder i Utdanningsforbundet.
Steffen Handal er leder i Utdanningsforbundet.

Konflikten om arbeidstid i barnehagen er avgjort

Utdanningsforbundet vant ikke fram med sitt krav om få satt av totalt seks timer til planlegging for barnehagelærere.

Publisert Sist oppdatert

De mener likevel ikke det er forsvarlig å gå til streik for en annen avtale. Etter brudd mellom Utdanningsforbundet og KS om ny arbeidstidsavtale for barnehagelærere, gikk konflikten til behandling i en nemnd. I dag kom kjennelsen fra nemnda. Utdanningsforbundets leder Steffen Handal, mener kjennelsen er til å leve med.

Det skriver Utdanningsnytt.no.

KS ønsket en videreføring av den gamle avtalen. Utdanningsforbundets krav var en sikring av minst fire timer til for- og etterarbeid, disponert av den enkelte barnehagelærer, og minst to timer til felles faglig planlegging. De to ekstra timene fikk de ikke gjennomslag for i nemnda, men de fire timene er sikret.

Flere oppgaver som tidligere lå inn under de fire timene er også blitt fjernet, slik at timene kun skal brukes til planlegging og vurderingsarbeid.

Handal sier til Utdanningsnytt at kjennelsen ikke er en garanti for at praksis ute i kommunene endres slik Utdanningsforbundet ønsker, og at det derfor må kjempes videre for at avtalen blir overholdt.

Til tross for at de ikke fikk gjennomslag for alle kravene, mener han at det var rett å akseptere kjennelsen og ikke gå til streik.

Arbeidslivsdirektør i KS, Per Kristian Sundnes, sier i en pressemelding at de er glade for å få på plass en avtale.

– Den nye avtaleteksten er tydelig på at det er styrers ansvar å legge til rette for at barnehagelærerne får bruke de minst fire timene til planlegging og for- og etterarbeid, både individuelt og sammen med sine kolleger. Det er en klargjøring som er bra både for barnehagene og for partene. At avtalen nå gjelder for to år, gir den nødvendige ro til å fortsette den gode utviklingen av norske barnehager, sier Sundnes.

Hele kjennelsen kan du lese her.

Hva mener du om avtalen? Del din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS