Feiret i feiring: Abba vant melodifestivalen under Lille Frøbels tiårsfeiring.
Feiret i feiring: Abba vant melodifestivalen under Lille Frøbels tiårsfeiring.

Ledelse på rød løper

Lille Frøbels store tiårsfeiring er mye mer enn en morsom fest. Den er ledelse i praksis.

Publisert Sist oppdatert

De ansatte i Lille Frøbels fire barnehager i Bodø vet ikke hva som venter dem, annet enn at de skal feire den lille barnehagekjedens tiårsjubileum. På den røde løperen på hotell Scandic Havet blir de møtt av moteekspert Marianne Jemtegård med kameramann — som intervjuer dem om kveldens antrekk og sminke. Guttene også.

– Jentene har lagt seg i selen og kjøpt nye kjoler til festen. Glamoureffekten er høy og gjennomsnittshøyden på hælene er minst 12 centimeter. Det er Hollywood verdig, kommenterer Jemtegård.

Etter at velkomstdrinken er konsumert og middagen servert, kommer kveldens konferansier Per Sundnes på scenen. Den tidligere MGP-generalen avslører at det nå blir Lille Frøbel Melodi Grand Prix. Med seks innslag. Og det skal kåres en vinner.

Egne stjerner

Bak scenen — i Green Room — sitter nervøse kolleger av festdeltakerne. De har offisielt meldt forfall til festen i siste liten, av ymse oppdiktede grunner. I virkeligheten har de forberedt seg til dette siden før jul. De tre siste ukene har de øvd intenst. Det siste døgnet har de fått på plass koreografien med hjelp fra Thomas Anholt og Elin Kristiansen i showgruppen Voi Voi. Kostyme og sminke er på. Og paljetter så klart.

Så braker det løs. Assistent Johnny Julian Johansen blir presentert på storskjerm i ekte melodifeststil — før han entrer scenen som Ketil Stokkan og synger Romeo. Med stor innlevelse og til øredøvende jubel. Etter det kommer artistene på løpende bånd; Bobbysocks, Wig Wam, Abba, Carola og Jahn Teigen. Alle fire barnehagene er representert med artister. To tidligere kolleger er også med på scenen. Stemningen er elektrisk. Både i salen, på scenen og i Green Room.

Til slutt vinner Abba. Som de gjorde med Waterloo også i 1974.

– Alt i livet handler om å bygge de personene man har rundt seg. Derfor må en fest som dette også handle om de som jobber i Lille Frøbel. Denne festen blir husket for de som sto på scenen. Det er de som er stjernene og de har nok hatt en fabelaktig opplevelse, sier Sundnes.

Gi tilbake

– Dette er et av de beste og flotteste arrangementene jeg har vært med på. Det er på nivå med festene til Petter Stordalen. Det er skikkelig gøy, skryter Jemtegård.

– Det handler om å gi tilbake og å gi de ansatte en opplevelse, sier eier Runar Henriksen.

Det er han som har hatt regien på festen. Og sørget for at den forble en overraskelse. Selv ikke de to medeierne hans har visst hva som skulle skje på festen. Eller hvor mye den kom til å koste.

– Min jobb som eier er å gjøre mine medarbeidere best mulig. Jeg skal være en motivator. Og da er en fest som dette en fin måte å gi tilbake for den innsatsen de gjør i barnehagene hver dag, sier Henriksen.

Det har han trolig lyktes godt med. I alle fall ifølge assistent Valter Eriksen, aka glam-rockstjerne Åge Sten Nilsen i Wig Wam.

– Jeg har aldri vært borti noe lignende. Jeg har jobbet mange steder, men aldri et sted hvor ledelsen har vært så opptatt av vi ansatte skal ha det bra, sier Eriksen.

Markedsføring

I tillegg til melodifestival ble det delt ut goodiebag til festdeltakerne. I den lå det blant annet en selfiestang — og de ansatte ble oppfordret til å ta bilder og poste dem på Instagram under #lillefrobel. I løpet av kvelden havnet 116 bilder på det sosiale mediet.

– Helt bevisst. Det handler om å vise oss frem for foreldrene. Det er markedsføring og branding. Målet er at andre skal se at vi koser oss og tenke at de vil jobbe hos oss. På sikt håper jeg det bidrar til at vi tiltrekker oss de dyktigste medarbeiderne, og klarer vi det har vi også de beste barnehagene.

Det skjedde mer på scenen. Det ble delt ut Oscar-statuetter til tre medarbeidere i ulike kategorier og de sju ansatte som har vært med siden starten fikk sjekker som takk for sin lojalitet.

– Det ble bedre enn jeg trodde på forhånd. Det var høy stemning og mye latter. Nå må jeg vel leie kinosal for å vise dem filmen som ble laget av festen. 

Powered by Labrador CMS