Det var en stolt og glad gjeng fra Idrettsbarnehage som mottok beviset på at de er Norges syvende beste arbeidsplass. Daglig leder Aud Jane Stokkeland Stender holder diplomet.
Det var en stolt og glad gjeng fra Idrettsbarnehage som mottok beviset på at de er Norges syvende beste arbeidsplass. Daglig leder Aud Jane Stokkeland Stender holder diplomet.

Barnehagekjede blant Norges beste arbeidsplasser

Idrettsbarnehage AS er kåret til landets syvende beste arbeidsplass. – Dette er veldig stort for oss, sier daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld ble Norges 35 beste arbeidsplasser 2016 kåret av analyse- og rådgivingsselskapet Great Place to Work.

De 35 beste arbeidsplassene er definert i fire ulike kategorier; 20-49 medarbeidere, 50-199 medarbeidere, 200-499 medarbeidere og 500+ medarbeidere, og for første gang er en barnehagekjede med på listen.

I kategorien «200-499 medarbeidere», troner Eiendomsmegler 1 Midt-Norge på toppen, mens Idrettsbarnehage kommer på en syvendeplass.

– Dette er veldig stort for oss, og en anerkjennelse av de verdiene vi jobber etter og tror på. Vi ønsker medarbeidere som vil noe mer enn bare å ha en jobb. Vi ønsker medarbeidere som vil yte det lille ekstra fordi de tror på vår visjon og våre verdier. 92 prosent av våre medarbeidere sier at arbeidet betyr noe spesielt for dem – det er ikke «bare en jobb». Dette sier oss at vi lykkes med å skape en arbeidsplass hvor man opplever mening, mestring og autonomi, sier en stolt daglig leder i Idrettsbarnehage AS, Aud Jane Stokkeland Stender.

– Vi tror på at vi gjennom å ha ansatte som mestrer og trives i jobben sin, får bedre kvalitet for barna i våre barnehager, legger hun til.

(Se listen over de ti beste arbeidsplassene i kategorien «200-499 medarbeidere», nederst i saken.)

186 bedrifter deltar

Kåringen av Norges beste arbeidsplasser baserer seg på en medarbeiderundersøkelse og en kartlegging av organisasjons- og lederpraksis. I år har rundt 30 000 ansatte i 186 deltakende virksomheter svart på spørsmål, blant annet om tillit, stolthet og fellesskap på arbeidsplassen.

– Det er vel fortjent at Idrettsbarnehage er blant topp ti. De har klare mål og vet hvorfor de skal nå dem. De har sterkt engasjement fra ledelsen, de fokuserer på godt lederskap og medarbeiderskap, og de jobber systematisk med forbedring, sier Jannik Krohn Falck, partner i Great Place to Work, i en pressemelding.

Jobber med å styrke den faglige kompetansen

Idrettsbarnehage driver tolv barnehager i Norge, med over 300 ansatte. De siste årene har barnehagekjeden blant annet jobbet med å styrke den faglige kompetansen til de ansatte.

– Vi har noe som heter Idrettsbarnehage-skolen, hvor vi det siste året blant annet har jobbet med å gi de ansatte kunnskap om hjernens utvikling. Årene barna går i barnehage er årene da hjernen er mest sensitiv, og vi har en unik mulighet til å gjøre en forskjell. Vi har jobbet bevisst med å forankre en felles forståelse for at barnehagen faktisk er Norges viktigste arbeidsplass. Derfor tror jeg at våre ansatte forstår at dette er mer enn bare en jobb, sier Stokkeland Stender.

Involverer de ansatte

Den daglige lederen forteller at det også har blitt jobbet mye med å involvere alle ansatte i virksomhetens arbeid.

– Vi jobber mye med å involvere alle ledd. Personalmøter, planleggingsdager og andre møtearenaer brukes til å sørge for at alle ansatte føler eierskap til det vi jobber med. De er involvert når vi jobber med årsplaner, ukeplaner og evalueringer, sier Stokkeland Stender, og opplyser at det også har vært viktig å skape gode relasjoner mellom de ansatte:

– Vi har fokusert på å gjøre ting sammen også utenom jobb, slik at man blir kjent med hverandre og føler en slags forpliktelse overfor hverandre, sier den daglige lederen.

– Har dere som mål å klatre høyere på listen over Norges beste arbeidsplasser neste år?

– Vi ønsker å være i utvikling og vil fortsette å jobbe bevisst med dette. Først og fremst fordi vi vil være en god arbeidsplass og fordi vi tror at hvis vi er en god arbeidsplass for våre ansatte, vil vi også få gode barnehager, avslutter Stokkeland Stender.

De ti beste arbeideplassene (200-499 medarbeidere): 

  1. Eiendomsmegler 1 Midt-Norge
  2. Webstep
  3. Tomra
  4. Finn.no
  5. DHL Express
  6. Eiendomsmegler 1 SR-eiendom
  7. Idretssbarnehage
  8. Basefarm 
  9. Gard 
  10. Adecco
Powered by Labrador CMS