Statsminister Jonas Gahr Støre fikk æren av å blåse i gang flere kamper under turneringen. I barnehageklassen var det Team ULNA som vant . De hadde med seg en stor heiagjeng.

Statsministeren blåste i gang kamper under barnehage-NM i fotball

Til slutt var det Team ULNA som kunne juble for seier.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag gikk det uoffisielle norgesmesterskapet i fotball for ansatte i barnehager og grunnskoler av stabelen på Jorekstad stadion.

– Mellom 300 og 400 spillere koste seg i det fine været, forteller Jennie Furulund som er daglig leder i Lungaardsløkka barnehage og primus motor for turneringen.

Også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Høyre-leder Erna Solberg hadde tatt turen til arenaen som ligger vest for Lillehammer sentrum denne sommerdagen.

De fikk æren av å blåse i gang hver sine kamper.

– Lov å være best uten ball

Dette var syvende gangen mesterskapet, som også går under navnet Kiwi Cup, ble arrangert. Turneringen arrangeres på dugnad av Faaberg Fotball og Lillehammer Fotballklubb, og i år deltok totalt 27 barnehage- og skolelag fra Arendal i sør til Melhus i nord.

– I Kiwi Cup er fokuset på idrettsglede og folkehelse, og det er derfor helt greit å være best uten ball. For mange kan det være vel så viktig å vinne banketten, og flere lag har det sosiale perspektivet som sitt viktigste fokus, sier Furulund.

Fredag kveld – før moroa startet for alvor – var det også mulig for deltakerne å få med seg et foredrag om jakten på det gode laget med Roger Finjord, idrettsleder og tidligere trener for kvinnelandslaget i fotball, opplyser hun.

Sola skinte da det uoffisielle NM i fotball for barnehage- og skoleansatte gikk av stabelen lørdag.

15 lag kjempet om barnehagetittelen

I løpet av turneringen ble det spilt hele 51 kamper. Det ble spilt 7er fotball og samtlige lag besto av kvinner og menn.

I barnehage-klassen var det 15 lag påmeldt. Regjerende mester Team ULNA og FUS åt Baklia (et samarbeidslag mellom Follebu FUS barnehage og Baklia Stall & Gårdsbarnehage) møttes i finalen etter å ha slått henholdsvis Duestien barnehage og Villenga barnehage i semifinalene.

Da dommeren blåste av kampen var det Team ULNA som kunne strekke armene i været etter å ha vunnet 7-2.

– ULNA stilte med ikke mindre enn to lag i barnehageklassen dette året, i tillegg til en stor heiagjeng som lagde liv og røre gjennom hele dagen, forteller Furulund.

I skole-klassen var det 12 lag påmeldt. Her var det til slutt Prestrud skole som stakk av med seieren etter å ha slått Søre Ål skole 2-0 i finalen.

Datoen for neste års turnering er allerede satt

Turneringen ble avsluttet lørdag kveld med bankett og premieutdeling, hvor mer enn 150 personer var til stede.

Etter en vellykket turnering gleder Jennie Furulund seg allerede til neste år.

– Vi gratulerer alle årets deltakere og ønsker velkommen tilbake 8. juni 2024, sier hun.

Høyre-leder Erna Solberg sammen med Nidelvåsen barnehage.