Barnehagesjef Einar Solheim i Karmøy kommune har rundt 200 ansatte i de kommunale barnehagene.
Barnehagesjef Einar Solheim i Karmøy kommune har rundt 200 ansatte i de kommunale barnehagene.

Ber foreldrene vurdere om de barnehageansatte kan få julefri

Barnehagesjef Einar Solheim i Karmøy kommune hyller de barnehageansatte - og mener de fortjener en pust i bakken etter krevende måneder. Derfor ber han foreldrene vurdere å holde barna hjemme.

Publisert

Personalet vårt står i frontlinjen i pandemien, og vi ser dem som våre viktige hverdagshelter, står det i et skriv fra barnehagesjefen til de barnehageansatte i kommunen. Det ble sendt ut i forrige uke, ifølge en sak i Haugesunds Avis.

Einar Solheim forteller til avisen at han har lagt merke til at ansatte i uker og måneder har strukket seg langt for å opprettholde driften så normalt som mulig.

– Det har på mange måter vært en krevende tid. Spesielt når det kommer til å endre planer, jobbe på andre tider enn det man var forespeilet og jobbe utenom arbeidstid ved behov. Det har vært en fantastisk innsats i forhold til at slike ting har vært veldig lite problematisert. De har på en fantastisk måte stått på, og vi er veldig stolte av det, sier Solheim til Haugesunds Avis.

Nå oppfordrer han foreldrene om å vurdere om det er nødvendig å sende ungene i barnehagen rundt juletider. Håpet er at færre barn tilbringer romjulsdagene i barnehagen, slik at ansatte kan ta ut både ferie og avspasering som de har til gode.

– Barnehagen vil gjerne ha beskjed om behov for oppholdstid rundt jul og nyttår fra hver enkelt familie, slik at tilbudet kan tilrettelegges etter behov. Sammen kan vi gi våre hverdagshelter en velfortjent julepause, og kanskje begrense smitten, slik at de kan fortsette det gode arbeidet med friskt mot i 2021, heter det i oppfordringen som sendes ut til de foresatte, ifølge avisen.

I tillegg til at ansatte får hente seg inn igjen, tror Solheim at tiltaket kan ha en positiv effekt i dagens smittesituasjon.

– Vi har et lavt smittetrykk i vår kommune i dag. Vi kan ikke forvente at det alltid kommer til å bli slik. Så det å få en pust i bakken før eventuelle innstramminger vil være veldig positivt. Så vi tenkte at dette var en viktig beskjed å gå ut med på dette tidspunkt, sier han.

I Karmøy kommune jobber det i dag rundt 200 i kommunale barnehager, og mer enn 700 i private barnehager. Barnehagesjefen forteller at han vil gå ut med samme informasjon til de private, og at det blir opp til hver enkelt styrer hvordan man vil håndtere oppfordringen.

Powered by Labrador CMS